• Datum Maandag 21 Mei 2018
  • Temperatuur 12.6 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Na 40 jaar afscheid van meester Kor Kleefstra

DE WESTEREEN – Donderdag 20 juli werd afscheid genomen van meester Kor Kleefstra. Meester Kor Kleefstra is 40 jaar onderwijzer geweest aan de Christelijke school in het dorp De Westereen, op 5 verschillende locaties n.l. School met de Bijbel, Emanuel, Hoekstien en de Boustien (locatie De Bjirken en in de Brede School).

Vanmorgen vroeg werd een ontbijt bezorgd bij de fam. Kleefstra. Om 8 uur stond een paardentram bij school, welke versierd werd met ballonnen en een spandoek waarna alle 22 leerlingen van groep 6 en de juffen plaatsnamen en vertrok men richting het huis van meester Kleefstra. De leerlingen lieten zingend horen dat meester Kleefstra een liefhebber is van voetbalclub Cambuur.

Nadat meester Kleefstra en z’n vrouw Marjan waren ingestapt werd er een rondrit door het dorp gemaakt met als eindpunt de school. Op school werd meester en zijn vrouw toegesproken door een clown (Ietje de Vries – directeur) waarna de fam. Kleefstra door een erehaag van alle kinderen moest lopen om in school te komen. De fam. Kleefstra bezocht daarna alle groepen in school en in elke groep werd meester iets aangeboden o.a. een washandje, sleutelhanger met vuurtoren De Brandaris, doosje bandenplakmateriaal, figuurzaag, spaarpot, beker/mok, slabbetje e.d. Er werd een alfabet over meester Kleefstra voorgelezen en er werd een lied gezongen met als begin tekst: Meester Kor, Meester Kor gaat nu met pensioen. Meester Kor, Meester Kor wat gaat u nu doen?

Op het leerplein op de bovenverdieping werd onder tromgeroffel een spandoek weggetrokken van de muur waar de naam van het leerplein onthuld werd: het Meester Kor Plein. Bij het bezoek aan alle groepen werden alle (265) kinderen getrakteerd door meester Kor op een sleutelhanger met een smiley, 3 dropsleutels, een vruchtenveter en een kaartje eraan met als tekst: Na 40 jaar neem ik afscheid van CBS De Boustien. Ik wens jullie allen Gods Zegen voor de toekomst! – meester Kor Kleefstra. Na afloop was er voor alle kinderen patat met enkele snackjes en limonade.

De kinderen hebben ’s morgens in verschillende groepen een workshop Jambo gevolgd. Om 13.00 uur was er als afsluiting een gezamenlijk optreden door de kinderen, leerkrachten en ouders onder leiding van 2 mannen van Jambo Afrika. Rambo Afrika, Music For Happiness, Genieten en Verbinden. Na afloop was er in de hal van de school nog gelegenheid om afscheid te nemen van meester Kor Kleefstra onder het genot van koffie / thee met gebak waar velen gebruik van maakten.

Film

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 20 juli 2017 om 19:13 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen