• Datum Maandag 21 Mei 2018
  • Temperatuur 12.6 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Eerste bewoners Sportloane De Westereen ‘te plak’

DE WESTEREEN – De nieuwe Talantlocatie in De Westereen is in gebruik genomen! Elf bewoners van de Daniël Bosmastrjitte, ook in De Westereen, verhuisden op 4 juli 2017 naar hun nieuwe woning aan de Sportloane. Later deze maand volgen de andere dertien bewoners. In hun nieuwe, ruime woning beschikken zij over alle voorzieningen om zelfstandig te leven.

Paula de Poel, locatiehoofd: “Wij willen de bewoners een plek bieden waar zij met een beperking zo zelfstandig mogelijk en met veel plezier kunnen wonen en werken. Hier aan de Sportloane is dat mogelijk. Alle bewoners hebben hun eigen appartement én kunnen 24-uur per dag een beroep doen op een medewerker. Alle medewerkers hebben keihard gewerkt om alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen voor de verhuisdag. Echt fantastisch hoe iedereen zich heeft ingezet.”

Vakantie
De bewoners van de nieuwe Talantlocatie zijn blij met hun nieuwe woning. Eén van hen zegt: “Het nieuwe appartement is prachtig. We hebben zelf de vloer, gordijnen en de kleuren uitgezocht, waardoor het direct eigen voelt. Het voelt ook wel een beetje als vakantie, zo’n mooi appartement is het. We hebben nu ook onze eigen badkamer en wasmachine, dat vinden we ook erg mooi en belangrijk.”

Eigen appartement
Het is ook wel even wennen, vertelt een andere cliënt: “Na een drukke verhuisdag ging iedereen lekker vroeg op bed. De eerste nacht ging heel goed, maar de volgende ochtend was wel wat onwennig. In onze vorige woning aan de Daniel Bosmastrjitte woonden we jaren met zijn drieën in een huis. Nu hebben we ons eigen appartement. De volgende ochtend was het wel heel stil in huis, maar ook wel lekker rustig.”

Elkaar leren kennen
Ook de medewerkers zijn tevreden. Johannes Bloem, begeleider: “Wat vooral opvalt, is hoe goed de cliënten omgaan met de overgang naar de nieuwe locatie. Cliënten waar we wel wat zorgen over hadden, gaan direct aan de slag met het goed zetten van hun spullen of het veranderen van dingen die ze graag anders willen. Ze hebben nu hun eigen woning, waarin ze zelfstandig kunnen leven. Vooral dat is erg belangrijk. Wat ook belangrijk is, vooral in dit stadium, is iedereen leren kennen. Zowel cliënten, ook de dertien cliënten die nog komen, als collega’s. De locatie is erg mooi geworden. We zijn er blij mee en trots op dat dit in Zwaagwesteinde gerealiseerd kon worden en dat deze locatie voor 24 mensen een thuis kan zijn.”

Over locatie Sportloane
In locatie Sportloane kunnen 24 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking zelfstandig wonen en 24-uur per dag een beroep doen op een begeleider. In hun woning beschikken zij over een woon-, slaap- en badkamer, een keuken en een bergruimte met wasmachine. Ook kunnen zij gebruikmaken van de centrale woonkamer en de tuin, waar ze andere bewoners en medewerkers kunnen ontmoeten voor een gezellig praatje, spelletje of om samen te eten. De nieuwe locatie van Talant is gerealiseerd omdat de woningen aan de Daniel Bosmastrjitte niet meer voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd en omdat er een wachtlijst was van mensen die begeleid willen wonen in Zwaagwesteinde. De dertien cliënten die nog moeten verhuizen naar de Sportloane zijn de mensen die op de wachtlijst stonden.


(Foto: Talant)

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 21 juli 2017 om 18:06 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen