• Datum Maandag 21 Mei 2018
  • Temperatuur 12.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Drukke koersperiode voor Anouska Koster

DE WESTEREEN – Voormalig Nederlands kampioen Anouska Koster zit niet bepaald stil de laatste weken. Na een drukke criteriumperiode die ze afsloot met winst in de Gouden Pijl in Emmen reisde de Westereense naar Zweden en Noorwegen voor enkele koersen op het hoogste niveau, de UCI Women`s WorldTour. Koster zette zich veel in voor haar ploeg WM3 Pro Cycling én met succes.

Door: Martijn Adema, foto’s Willem Koster & grothproduction

Dubbel programma in Zweden
De rondreis in het Noorden begon met een dubbel koersprogramma in Zweden. Eerst legde Koster met haar ploeg een ploegentijdrit in Crescent Vargarda af. In de strijd tegen het uurwerk behaalde de ploeg een nette 7e plaats. Twee dagen later werd er opnieuw gekoerst in Zweden. In de wedstrijd over 152 kilometer reed Koster veel in dienst van haar kopvrouw Marianne Vos. Die beloonde het harde werk van Koster en haar ploeggenotes met een 2e plek. Koster zelf kwam als 41e over de streep.

Afzien in Noorwegen
Na enkele dagen rust en trainen stond voor Koster de Ladies Tour of Norway op het programma, 4 dagen koers in Noorwegen. De ronde begon met een proloog van 3,4 kilometer. Koster kon een goed ritme vinden en reed naar een nette 17e plek. In de eerste rit in lijn werden de dames over enkele grindstroken gestuurd. Koster wist zich de eerste keren goed van voren te handhaven. Halverwege de etappe kwam Koster onzacht in aanraking met de Noorse grond doordat ze de berm in werd gedrukt. Gelukkig kon de Friezin zonder veel schade haar weg vervolgen en kwam uiteindelijk als 44e over de streep.

Een dag later wachtten er 140 kilometers op de rensters. Door de vele smalle wegen was positioneren in deze rit erg belangrijk. Koster verloor een keer de aansluiting in het peloton doordat ze werd opgehouden door een valpartij, maar kon na een lange achtervolging weer aansluiten. Koster deed vervolgens haar werk voor de ploeg in de achtervolging op een kopgroep. Op 5 kilometer stond er plots een brug open, waardoor de koploopsters in een klap ingerekend werden. Nadat de brug naar beneden was gegaan, was het een lange sprint richting de finish. Koster kon haar kopvrouw Vos goed afzetten en eindigde zelf in het peloton. De laatste dag bestond voor Koster uit veel werken voor de ploeg. Kopvrouw Vos had namelijk de leiding in handen en wilde de eindzege veilig stellen. Met vereende kracht werd die doelstelling gehaald, iedereen keerde zo tevreden terug naar Nederland.

Volgende koersen
Na enkele dagen rust is Koster vertrokken naar Frankrijk, waar ze zaterdag koerst. Daarna keert de Friezin weer terug naar Nederland, waar dinsdag de Boels Ladies Tour begint. Deze rittenkoers duurt tot en met zondag.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 24 augustus 2017 om 13:30 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen