• Datum Maandag 21 Mei 2018
  • Temperatuur 12.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Zw’einde ZM en Friese Boys duelleren onbeslist

DE WESTEREEN – Op sportpark ‘De Wieken’ speelden Zwaagwesteinde ZM en Friese Boys tegen elkaar. Bij de rust leidde Friese Boys, maar uiteindelijk werd het 1-1. Wietse van der Land viel in de warming-up geblesseerd uit bij Friese Boys. 

Verslag: Bokke Dijkstra, foto’s: Erik Visser

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Leo van der Galiën en Wim van der Bijl. Beiden hebben bij Zwaagwesteinde gevoetbald en van der Galiën was bovendien huisfotograaf. De thuisclub speelde met rouwbanden. In de eerste helft waren er niet veel kansen. Lieuwe de Roos schoot namens de thuisclub na zeven minuten over. Bij de gasten viel doelman Chris Merkus geblesseerd uit en zijn plaats werd ingenomen door veldspeler Jelmer Bloem. Hij zou een goede partij keepen. Eelke Venema completeerde het elftal. Friese Boys nam de leiding toen Sander Hoekstra uit een vrije trap fraai raak schoot, 0-1.

In de tweede helft werd het gelijk. Jelmer Bloem stopte een hard schot van Marco van Leijen fraai, maar de rebound werd benut door Robin Feenstra, 1-1. Wymer de Vries had de kans op 2-1 maar hij schoot naast. De beste kans was voor Friese Boys, maar op aangeven van Rienk Postma schoot Sander Hoekstra van dichtbij eveneens naast. Zwaagwesteinde kwam opzetten, maar een vrije trap van Lieuwe de Roos zeilde naast de kruising en Jelmer Bloem greep goed in bij twee schoten van Wymer de Vries en een poging van Lieuwe de Roos. Sander Hoekstra had Friese Boys daarna op voorsprong kunnen zetten na een voorzet van Rienk Postma. Masaï van der Weg redde echter op de doellijn. De allerlaatste kans was in de slotseconden voor de thuisclub. Van dichtbij tikte Wymer de Vries de bal in de handen van Jelmer Bloem. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Kraak uit Oudega.

Reacties:
 “Ik vond het spel van mijn eigen ploeg teleurstellend”, aldus trainer Klaas Zandberg van Zwaagwesteinde.  “Het positiespel was matig. Friese Boys speelde compact en we konden ze niet kapot spelen. De aannames waren niet goed en de passes niet scherp. We spelen een klasse hoger en hadden dus eigenlijk moeten winnen. Ondanks alles ben ik nog blij met het resultaat. Friese Boys had de beste kansen; Hun spits zal wel slecht slapen vannacht.”

Bij Friese Boys vielen Wietse van der Land (in de warming up) en doelman Chris Merkus uit. “Wietse had veel pijn en het bleek dat hij last heeft van nierstenen”, aldus trainer Jacob Postma van Friese Boys. “Chris heeft last van het bovenbeen. Jelmer Bloem heeft echter goed gekeept. De organisatie stond goed vandaag, ondanks dat ik de boel moest omzetten omdat Wietse van der Land niet kon spelen. De omschakeling ging niet goed genoeg. Ondanks het feit dat Zwaagwesteinde beter voetbalde hadden we ook met 4-1 kunnen winnen”.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 4 september 2017 om 21:08 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen