• Datum Maandag 21 Mei 2018
  • Temperatuur 12.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Sterk optreden Anouska Koster in Boels Rental Ladies Tour

Na een uitstapje naar Frankrijk – waar ze 32e werd in de GP de Plouay – reed Anouska Koster de afgelopen week de Boels Rental Ladies Tour, de Ronde van Nederland voor dames. De Westereense toonde een prima vorm en reed meerdere mooie resultaten bij elkaar.

Goede start
De Boels Rental Ladies Tour startte met een proloog van 4,3 kilometer in en door Wageningen. Koster had direct het goede ritme te pakken in de rit tegen de klok. Ze noteerde uiteindelijk de 14e tijd. Een dag later had de renster van WM3 snode plannen, maar haar pogingen om uit het peloton te ontsnappen werden telkens onschadelijk gemaakt. Na 132,8 kilometer was het sprinten geblazen, maar door een valpartij voor haar kon Anouska haar kansen niet verdedigen. Het damespeloton trok een dag later naar Roosendaal voor een individuele tijdrit van bijna 17 kilometer. Net als op de openingsdag kende Koster een prima dag en eindigde ze tevreden als 19e. Een dag later werd er opnieuw gesprint. De ploeg zette Koster goed af in de sprint, maar ze raakte in de laatste meters ingesloten en moest tevreden zijn met een 15e plek.

Heuvelachtige afsluiting
Een heuvelachtig slotweekend wachtte op het damespeloton. De vijfde etappe voerde de rensters van Stramroy naar Vaals over  137,5 kilometer. Koster koos weer enkele malen voor de aanval. Onderweg sprokkelde ze punten voor het bergklassement. Na afloop mocht De Westereense naar het podium voor de befaamde bolletjestrui. In de laatste ronde brak het peloton in stukken door het hoge tempo. Koster mistte net de aansluiting en kwam zo tussen de 1e en 2e groep te rijden.

Gebrand op een goed resultaat en met de bolletjestrui om de schouders ging Koster van start in de laatste etappe. Al snel reed een kopgroep weg. Deze groep kleurde een groot deel van de etappe. In de finale maakten enkele renners de oversteek naar deze kopgroep, die in de slotfase helemaal uit elkaar viel. De ritwinst ging naar Janneke Ensing. Op ruim een minuut van de winnares sprintte Koster in een groep van ongeveer 30 rensters naar een keurige 6e plaats. In het eindklassement werd Koster 28e, net iets meer dan 6 minuten achter eindwinnares Annemiek van Vleuten.

Volgende koers
Na de slopende koers in Nederland heeft Koster weinig rust. Ze reisde direct door naar België, waar ze van 5 tot en met 8 september actief is in de Lotto Belgium Tour. De Belgische etappewedstrijd opent dinsdagmiddag met een proloog van 4 kilometer in Nieuwpoort. Daarna zijn er ritten in Ninove (114 kilometer) en Herselt (107 kilometer). Het sluitstuk van de Lotto Belgium Tour vindt plaats in Geraardsbergen (114 kilometer).

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 4 september 2017 om 21:12 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen