• Datum Maandag 21 Mei 2018
  • Temperatuur 12.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Beresterke Anouska Koster wint Lotto Belgium Tour

BELGIË – De laatste weken was Anouska Koster al prima op dreef, maar de beloning in de vorm van een zege bleef telkens uit. In de slotetappe van de Lotto Belgium Tour was het raak voor De Westereense, en hoe!

Foto: Anton Vos – Verslag: Martijn Adema

Sterk begin
Direct na de Boels Rental Ladies Tour – waar ze 6e werd in de slotrit – reisde Koster door naar België voor de Lotto Belgium Tour. Deze rittenkoers startte met een proloog, waarin Koster 6e werd achter wereldtoppers als Jolien d`Hoore en Marianne Vos.  Een dag later stond een rit over 114 kilometer op het programma. Een kopgroep van 13 renners, met onder meer Koster en haar WM3-ploeggenote Vos streed voor de ritzege. Vos bezorgde de ploeg een ritzege, Koster eindigde opnieuw als 6e. Een dag later werd er gesprint in de straten van Herselt. Koster deed haar werk in de sprintvoorbereiding voor kopvrouw Vos en kwam zelf als 10e over de streep.

Daverend slot
De laatste etappe van deze Lotto Belgium Tour voerde de rensters onder meer over de bekende en zware Muur van Geraardsbergen. Al snel kwam een groep met Koster voorop te liggen. Toen het peloton voor het eerst over de Muur reed, trok Marianne Vos de gashendel open en maakte de oversteek naar de groep met Koster. Even later demarreerde de Amerikaanse Coryn Rivera. Koster was alert en sprong direct op haar wiel. Het Nederlands Amerikaanse duo reed een tijdje voorop, maar werd in de laatste lokale ronde ingerekend. Voor Koster was het echter nog lang geen einde verhaal. De Westereense reageerde wederom op een Amerikaanse aanval, dit keer van Ruth Winder.

Koster en Winder werkten goed samen en sloegen een geruststellende voorsprong van ruim 50 seconden. Op de laatste klim van de Muur van Geraardsbergen stond er geen maat op Koster. Ze liet haar metgezelle haar achterwiel zien en snelde met enige overmacht naar de ritzege. Die zege leverde haar ook de eindwinst en de winst in het jongerenklassement op. Een prachtig slot van deze Belgische ronde voor de Friezin.

Bijzondere zege
Na afloop was Koster natuurlijk “ut `e skroeven” met haar succesvolle dubbelslag. “De eindzege is heel bijzonder voor mij. Des te meer omdat Marianne Vos  als derde mee op het podium stond. De eindzege in het ploegenklassement is een mooie beloning voor het hele team. Ondanks het slechte weer was het voor mij een mooie wedstrijd, waarin alles op zijn plaats viel.”

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zondag 10 september 2017 om 16:19 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen