• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde stelt teleur bij eerste wedstrijd tegen Dokkum

DE WESTEREEN – Na een matige voorbereiding met wisselde resultaten in de oefenwedstrijden en bekerfase moest er vanmiddag tegen VV Dokkum worden aangetreden in de eerste competitiewedstrijd. Onder zonnige omstandigheden werd er om half drie afgetrapt.

Foto’s: Rick Schoppen, verslag: Alex Ploegsma

Zwaagwesteinde begon zeer scherp aan de wedstrijd wat in het begin al diverse kansen opleverde.  Zo had Ronaldo Jansen al twee kansen maar had te veel tijd nodig of de keeper stond in de weg. Na een corner kopte Jan Venema net naast en miste Jan Eisma allen voor de keeper. Dokkum mocht in de eerste kwartier niet klagen dat het nog 0-0 stond,het had ook zo 2-0 kunnen staan in de eerste 20 mintuten.  Maar er is een voetbalwet als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel,wat vanmiddag ook gebeurde. Uit het niets kwam Dokkum op 0-1 na slecht in grijpen van de defensie van Zwaagwesteinde. Hierna kantelde de wedstrijd in het voordeel van Dokkum. Zwaagwesteinde was de grip op de wedstrijd kwijt en Dokkum hield stand. Op slag van rust werd de 0-2 ook nog gemaakt door Dokkum na balverlies op het middenveld.

In de tweede helft het zelfde spelbeeld als voor rust, Zwaagwesteinde wist het niet meer en Dokkum kon vrij uit voetballen wat in de 60e minuut de 0-3 opleverde. Trainer Klaas Zandbergen ging alles of niets voetballen achterin 1 op 1.

Henk v/d Wal werd als extra spits naar voren gestuurd. In de 72e minuut uit het niets werd het 1-3 door Lieuwe de Roos en in de 78e minuut de aansluitingstreffer door Henk v/d Wal. Verder liet Dokkum het niet komen want in de 87e minuut werd de 2-4 gemaakt wat het einde van de wedstrijd betekende. Al met al een verdiende overwinning voor Dokkum over de hele wedstrijd maar als Zwaagwesteinde in het begin van de wedstrijd de kansen had benut was de wedstrijd zeker anders verlopen.

Volgende week moet Zwaagwesteinde  naar Waskemeer wat een onbekende tegenstander is voor Zwaagwesteinde. Aanvang wedstrijd is om 14.00 uur.