• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde wint derby van De Wâlden

DE WESTEREEN – De streekderby tussen Zwaagwesteinde en De Walden is in een verdiende 2-0 overwinning voor de thuisclub geëindigd. Na een 1-0 ruststand door een benutte strafschop van Taede van der Ploeg besliste Jort Meijer de sportieve wedstrijd door in de slotfase de 2-0 te scoren.  Door dit resultaat staan beide ploegen met 3 punten uit 2 wedstrijden in de middenmoot van de 4e klasse A.

Door: Berend van der Meer

Het was voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 dat de derby tussen de 2 zondagploegen uit Dantumadiel in competitieverband op het programma stond. In deze voor een prima publieke belangstelling gespeelde wedstrijd, was Zwaagwesteinde in een povere 1e helft de iets bovenliggende partij en had in de 11e minuut al op voorsprong kunnen komen toen Jelmer de Boer alleen voor het Damwâldster doel wist te komen maar in het 1 tegen 1 duel bleek doelman Mark de Wilde het sterkste. In de 37e minuut kwamen de Readtsjes toch op voorsprong al was hier wel een ietwat gemakkelijk gegeven strafschop voor nodig die door Taede van der Ploeg feilloos werd binnengeschoten 1-0.

In de 2e helft probeerden de gasten het wel om de gelijkmaker te forceren maar het leek wel of het heilige vuur ontbrak bij deze door De Walden toch zeer naar uitgekeken wedstrijd. De anders zo schotvaardige spitsen werden goed in bedwang gehouden door de Zwaagwesteinder defensie waar doelman Bert Boddema een degelijke wedstrijd keepte. Het team van de nieuwe trainer Cor Elzinga werd hoe verder de wedstrijd vorderde steeds meer de bovenliggende partij en het wachten was dan ook op de 2-0. Dat deze pas in de laatste minuut viel was een klein wonder omdat de Readtsjes verzuimden enkele 100% kansen te benutten waarbij Bauke Postma in de 83e minuut een niet te missen kans toch miste. In blessuretijd viel toch de definitieve beslissing toen men met 2 man voor het doel van de Walden verscheen en na enige moeite Jort Meijer wist te scoren.  Vlak hierna floot  scheidsrechter Eerhart voor einde van deze sportieve maar niet al te beste wedstrijd waarin Zwaagwesteinde verdiend wist te winnen.

Volgende week staat voor Zwaagwesteinde de uitwedstrijd tegen het Sneker Black Boys op het programma terwijl De Walden Irnsum ontvangt.