• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde en ’t Fean 58 delen de punten

DE WESTEREEN – Onder prima omstandigheden mocht Zwaagwesteinde het opnemen tegen ‘t Fean´58. Onder leiding van scheidsrechter J.H. Hadders werd er om half 3 afgetrapt in deze topper.

Door: Alex Ploegsma, foto’s: Erik Visser

In de eerste helft van deze topper gebeurde er weinig. ‘t Fean´58 combineerde beter dan Zwaagwesteinde die achterover leunde en op de counter loerde. Zo had Jens Hamstra een kleine kans maar zijn schot ging naast de goal. En Wymer de Vries kwam een teen te kort om keeper Jelmer v/d Meer te passeren.

In de tweede helft een betere Zwaagwesteinde die wat scherper voetbalde. ‘t Fean´58 was niet meer zo dominant als in de eerste helft. Zwaagwesteinde loerde nog steeds op de counter en gaf weinig kansen weg. Uit een spel hervatting na een overtreding van Henk v/d Wal mocht Wietze Vrij de vrije trap nemen waar keeper Johan Jan Kleeftra zich op verkeek en de vrijstaande John Notebomer simpel kon binnen tikken wat de 1-0 betekende. Nog geen 10 minuten later stond het al weer gelijk. Na een corner van Lieuwe de Roos ging keeper Jelmer v/d Meer in de fout en kon Jelle v/d Wal simpel binnen schieten wat de 1-1. In de 82e minuut had Zwaagwesteinde ook zo maar op 1-2 kunnen staan na weer een corner van Lieuwe de roos kopte Henk v/d Wal de bal op de paal. Na een prima pass van Ronaldo Jansen kon Jan Eisma net niet bij de bal. Al met al een terechte uitslag van deze wedstrijd waar de trainers van beide clubs wel blij mee waren.

Volgende week moet Zwaagwesteinde de derby tegen WTOC spelen op sportpark De Wieken te Zwaagwesteinde aanvang 14:30 uur.