• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde houdt de punten tegen Nieuweschoot thuis

De Westereen – Zwaagwesteinde heeft zondag het trouwe thuispubliek getrakteerd op een verdiende overwinning tegen Nieuweschoot. Na een 0-1 ruststand wisten de Readtsjes in de 2e helft, door doelpunten van Fouad Sedki en Jelmer de Boer, toch nog de overwinning uit het vuur te slepen. Door dit resultaat vindt Zwaagwesteinde zichzelf, met 6 punten uit 4 wedstrijden, terug in de brede middenmoot.

Door: Berend van der Meer

Onder ideale weersomstandigheden ontving Zwaagwesteinde zondagmiddag het onbekende VV Nieuweschoot. Het was al ruim 35 jaar geleden dat beide teams elkaar in competitieverband hadden getroffen. Na een openingsfase, met mogelijkheden voor beide doelen, waren de gasten halverwege de 1e helft dichtbij de openingstreffer. De vrije trap leek in de rechterbenedenhoek te verdwijnen maar De Westereender doelman Bert Boddema wist met een uiterste krachtsinspanning toch nog een hand achter de bal te krijgen, de rebound werd vervolgens over geschoten. Het antwoord van Zwaagwesteinde liet niet lang op zich wachten maar Fouad Sedki zag zijn kopbal op de lat eindigen. De iets sterkere Heerenveners wisten op slag van rust toch nog toe te slaan toen topscoorder Jelmer Anema vanaf links kon doorgaan en van dichtbij beheerst wist te scoren 0-1.

In de 2e helft wist het team van trainer Cor Elzinga de bakens te verzetten en werden de gasten, onder aanvoering van de geweldig spelende Marco Ahmed steeds vaker op eigen helft terug gedrukt. Nadat Fouad Sedki in de 51e minuut, na een prima aanval, weer de lat had geraakt kon de gelijkmaker eigenlijk niet uitblijven en deze viel dan ook na ruim een uur spelen. Weer was Marco Ahmed ongrijpbaar voor de defensie van de gasten en zijn afgemeten voorzet werd door Fouad Sedki van dichtbij binnengeschoten 1-1. Zwaagwesteinde bleef Nieuweschoot onder druk houden en leek in de 71e minuut op voorsprong te komen. Uitblinker Marco Ahmed vergat echter zichzelf te belonen en zag zijn inzet gestopt door gasten doelman Jorrit  de Boer, de eigenlijk niet te missen rebound van Fouad Sedki werd vervolgens van de doellijn gehaald. Ruim een minuut later was het toch raak, na weer een voorzet van Marco Ahmed haalde Jelmer de Boer van dichtbij de trekker doeltreffend over 2-1. Na het geblesseerd uitvallen van Marco Ahmed kreeg de thuisclub het de laatste 10 minuten nog zwaar maar zonder  kansen weg te geven, konden, na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter S. Visser, de armen in de lucht bij de thuisclub.

Volgende weekend staat weer een thuiswedstrijd op het programma, dan komt het in punten gelijkstaande Terschelling op bezoek. De aanvangstijd van deze wedstrijd is ‘s morgens om 11.45 uur.