• Datum Vrijdag 29 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Readtsjes hervatten competitie tegen Oosterlittens

De equipe van Cor Elzinga gaat komende zondag naar Oosterlittens waar op sportpark Tred iene de formatie van Klaas Wittermans de tegenstander zal zijn. Beide teams hebben elkaar voor het laatst in het seizoen 2014/2015 ontmoet. Destijds in 3A werd het in De Westereen maar liefst 5-1 en wonnen de roodgroenen op verplaatsing met 2-4. Komende zondag is het een wedstrijd tussen de nummers 10 & 8 van de huidige ranglijst in 4A maar bij winst gloort er een top 5 klassering voor het desbetreffende team.De thuisploeg won zijn laatste competitieduel bij De Wâlden (0-3) door ondermeer twee treffers van Ewoud Walda.

Door: Ruurd Leegstra

Zwaagwesteinde daarentegen verloor datzelfde weekend met 4-2 op vreemde bodem tegen Blue Boys. In de afgelopen competitieloze periode speelden de mannen van Wittermans wel een bekerduel tegen zaterdag derdeklasser Oeverzwaluwen en dat eindigde in een 4-2 overwinning voor de mannen uit Koudum. De bezoekers uit Zwaagwesteinde hebben een aantal prima trainingen achter de rug maar zagen hun geplande oefenduel jammer genoeg in het water vallen.Maar al met al lijken “De Readtsjes” klaar voor het toch altijd lastige uitduel op Tred iene. Beide teams hebben op dit moment niet een echte goalgetter in hun gelederen want bij de thuisploeg is Gerrit Rinze Stremler topscorer met 4 treffers en bij de gasten is Jelmer de Boer met 3 doelpunten de meest gevierde man.

Het duel van komende zondag staat onder leiding van arbiter O. Al Alawi en hij zal de door Bosma Bouw uit Hylaard aangeboden wedstrijdbal om circa 14.00 uur aan pupil van de week Thomas Ate Blanke overhandigen. Voor ongetwijfeld veel Readtsjes zal het bezoek aan Oosterlittrens ook een prettig weerzien zijn met Meindert Atema die al jarenlang op Tred iene vertoeft. Voor de thuisblijvers zal RTV-NOF de ontwikkelingen in Oosterlittens nauw gezet volgen en om circa 15.45 uur zal blijken welk team de competitieloze periode het best heeft verteerd.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 17 november 2017 om 19:30 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen