• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde leidt pijnlijke nederlaag in Berlikum

BERLIKUM- Zwaagwesteinde heeft afgelopen zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden in een koud Berlikum. Niet zozeer de hoogte (2-0), maar de manier waarop de nederlaag tot stand kwam was pijnlijk. Zwaagwesteinde was aanvallend wederom onmachtig en mag zich stilaan zorgen beginnen te maken.

Door: Ronald van Gennep, foto’s: SC Berlikum

De thuisploeg, die met pas 8 punten nou ook niet overloopt van vertrouwen, kwam het beste uit de startblokken en had na 4 minuten op voorsprong moeten staan. Vrij voor doelman Johan Jan Kleefstra schoot Jarco Kingma de bal echter hard op de onderkant van de lat. Vervolgens nam Zwaagwesteinde het initiatief. Het leidde tot afstandsschoten van Dennis Stienstra en Lieuwe de Roos die beide over vlogen en een reeks corners en vrije trappen die allen een prooi waren voor doelman Sjouke Dijkstra. Nee het was weinig verheffend in de eerste helft, behalve voor degenen die van balverlies houden. Zij kwamen wel aan hun trekken. Op slag van rust was er nog enige opwinding toen Henk van der Wal en doelman Kleefstra elkaar in de problemen brachten, maar het liep met een sisser af.

Vlak na rust kreeg Zwaagwesteinde toch zowaar een kans, toen goed doorjagen van Robin Feenstra Berlikumer balverlies opleverde. Lieuwe de Roos speelde Wymer de Vries vervolgens aan, maar De Vries’ poging vloog ruim over de goal van Dijkstra. Hierna werd de thuisploeg steeds sterker en na een uur spelen onderschepte aanvoerder Robbert de Zeeuw een Westereender breedtepass om het leer vervolgens hard op doelman Kleefstra te knallen. Alhoewel de thuisploeg ook niet tot echt uitgespeelde kansen kwam, hing een doelpunt door het grote overwicht wel in de lucht. En die viel na 71 minuten en was niet meer dan terecht. De manier waarop was echter illustratief voor de fase waarin Zwaagwesteinde zich momenteel bevindt. Op de helft van Berlikum botsten Westereenders Dennis Stienstra en Lieuwe de Roos op elkaar, waarna Berlikum de bal overnam. Jarco Kingma werd diep gestuurd en de rappe vleugelaanvaller omspeelde doelman Kleefstra en opende de score: 1-0. Zwaagwesteinde reageerde met een vrije trap van Lieuwe de Roos (over) en een poging uit een afgeslagen hoekschop van Robin Feenstra (naast), maar de 2-0 hing eerder in de lucht dan de 1-1. En nadat Jarco Kingma tot 2x toe verzuimde om de wedstrijd te beslissen, lukt dit teamgenoot Ruben Eijzinga in de 82ste minuut wel, toen hij  de bal uit een afgeslagen hoekschop mooi achter Kleefstra schoot: 2-0 en tevens de eindstand.

Een verdiende nederlaag voor Zwaagwesteinde, dat wederom de grootste moeite had om tot uitgespeelde kansen te komen. Met slechts 4 punten uit de laatste 6 wedstrijden en een tiende plaats op de ranglijst zou een overwinning tegen nummer 9 Rijperkerk volgende week bijzonder goed uitkomen.