• Datum Zaterdag 20 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Grote brand bij opvangboerderij Het Lichtpunt

KOLLUMERZWAAG – Een grote brand heeft zaterdagmorgen 16 december voor grote schade gezorgd aan de opvangboerderij van Het Lichtpunt aan de Foarwei in Kollumerzwaag. Rond 7:15 uur werd de brandweer van De Westereen gealarmeerd en na 10 seconden werd er opgeschaald naar middel-brand en werden ook de brandweer van Buitenpost en de hoogwerker uit Dokkum opgeroepen.

Ter plaatse bleek dat in een bijgebouw naast de boerderij een uitslaande brand woedde. De brandweer heeft het rieten dak van de boerderij nat gehouden maar kon niet voorkomen dat de brand rond 8 uur alsnog oversloeg naar de boerderij. Hierop werd opgeschaald naar ‘Grote Brand’ en kwamen ook de blusgroepen uit Kollum en Burgum (waarvan de laatste met een grote waterpomp) en de hoogwerker uit Leeuwarden.

Alle brandweerlieden konden niet voorkomen dat het vuur razendsnel om zich heen greep en er grote schade aan de boerderij ontstond. De 8 bewoners waren ten tijde van de brand al uit het pand. Voor hen wordt vervangende woonruimte gezocht. Het Lichtpunt biedt in de boerderij vanuit christelijke levensovertuiging onderdak en dagbesteding aan, aan mensen die dat nodig hebben.

Film

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 16 december 2017 om 11:52 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen