• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde verliest de laatste wedstrijd voor de winterstop van Grijpskerk

GRIJPSKERK- Zwaagwesteinde moest de laatste wedstrijd voor de winterstop uit voetballen in- en tegen Grijpskerk. Rond half 3 floot de matige fluitende scheidsrechter af voor de wedstrijd.

Door: Alex Ploegsma, foto’s: Erik Visser

Zwaagwesteinde begon met goede bedoelingen aan de wedstrijd tegen Grijpskerk wat in het begin al een kansje voor Jan Eisma opleverde. Verder gebeurde er de eerste 15 mintuten weinig tot Jelle v/d Wal kinderlijk in de fout ging en Ron Stoutmeijer alleen voor Johan Jan Kleeftra kwam te staan en simpel de 1-0 mocht maken. Echt lang kon Grijpskerk niet genieten van de voorsprong want in de 24e minuut mocht Masai v/d Weg een vrije trap nemen aan de rand van het 16 meter gebied. Zijn vrije trap werd door de vrijstaande Henk v/d Wal simpel binnen gekopt wat de 1-1 betekende. Daarna tot de 42e minuut gebeurde er weinig in de eerste helft. Toen gaf de scheidsechter een onterechte vrije trap aan Grijpskerk. Die werd door Jorn v/d Wilt simpel binnen geschoten, omdat keeper Johan Jan Kleeftra verkeerd stond. Gelijk na de 2-1 had Zwaagwesteinde de kans op de 2-2 te maken, maar de voorzet van Ronaldo Jansen werd door Rene Vellinga en Jan Eisma gemist.

Tweede helft
In de tweede helft was er maar één ploeg die probeerde te voetballen, dat was Zwaagwesteinde. Ze moesten vooral oppassen voor de counters van Grijpskerk. De aanvallers van Grijpskerk vonden echter steeds keeper Johan Jan Kleeftra op hun weg. Zwaagwesteinde probeerde de gelijkmaker te maken en ging achter 1 op 1 spelen maar de gelijkmaker werd maar niet gemaakt. Of de pass was niet goed of de keeper van Grijpskerk stond in de weg. Na 95 minuten floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd. Zwaagwesteinde had meer verdiend dan een nederlaag, door het vertoonde spel en inzet wat ook wel eens anders was de laatste tijd.

De eerstvolgende wedstrijd is thuis op sportpark De Wieken op 27 januari aanvang 14.30 uur tegen Kollum.