• Datum Dinsdag 16 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Sterke start tafeltennissers uit De Westereen

In het najaar van 2017 wisten de beide teams van TTV Anja het kampioenschap te veroveren. Team TTV Anja 1 mag dit voorjaar in de eerste klas afdeling Friesland spelen. Voor het eerste team is zondermeer handhaving het devies. Team 2 gaat ook voor de handhaving, maar dan in de tweede klas.

FTTC 3 – TTV Anja 1 (4-6)
De Franekers waren toch wel enigszins favoriet voor de winst. Maar vooral de beginperiode was voor TTV Anja 1. Gert Jan Wulff won vrij gemakkelijk zijn eerste wedstrijd. Henk Kuit won daarna in vijf sets en de nog niet geheel fitte Minne van der Meulen was ook succesvol. De tussenstand werd daardoor 0-3. De dubbel van Kuit en Wulff werd een gemakkelijke prooi voor TTV Anja (0-4). Na de dubbel wist Gert Jan Wulff te winnen en was de tussenstand ( 0-5). De mannen uit de Westereen stonden perplex. De sterke rolstoel tafeltennisser Rudie van der Kooy wist daarna in de vijfde set met 11-9 te winnen van Minne van der Meulen. Het eerste punt voor de Franekers was moeizaam binnen gehaald. Henk Kuit wist daarna zijn tweede wedstrijd ook te winnen ( 1-6 ). Maar daarna was TTV Anja bijna leeg gespeeld. Kuit en van der Meulen verloren hun laatste wedstrijd. Gert Jan Wulff verloor zijn laatste wedstrijd in de vijfde set van Jan Bosgra van FTTC ( 15-13 ). Eindstand daardoor 4-6.  Door deze overwinning lijkt TTV Anja 1 de goede weg te zijn ingeslagen.

Team 2 won met 4-6 in Leeuwarden. Frans Dusschenbroek won zijn eerste wedstrijd en daardoor werd de tussenstand 1-1. Na een verlies partij werd het 2-1 voor Ready 2. Frans Dusschenbroek en Jelmer van der Meulen wonnen daarna de dubbel ( 2-2 ). Twee verliespartijen van de TTV Anja spelers maakten er een tussenstand van 4-2 van. De laatste vier partijen werden door de mannen uit de Westereen gewonnen. Twee maal winst Frans Dusschenbroek en winstpartijen van Jelmer van der Meulen en Klaas van der Werf maakten er een einstand van 4-6 van. Een uitstekend begin voor handhaving voor team 2.

 

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 27 januari 2018 om 16:54 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen