• Datum Donderdag 28 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Kick-off 3D printer IBS ‘t Pompeblêd

DE WESTEREEN – Donderdagmorgen 1 februari 2018 om 10.30 uur vond bij IBS ‘t Pompeblêd de kick-off (aftrap) van het 3D-project plaats. De leerlingen van de groepen 6-7 en 8 zijn bij dit project ingeschakeld.

In verschillende groepen zullen de leerlingen bouwen aan een 3D printer, ontwerpen via software en onderzoek doen naar vraag en aanbod. Er zal in ongeveer 6 weken tijd gebouwd worden aan de 3D printer op de vrijdagmiddagen waarna hij in gebruik kan worden genomen.

Alle kinderen van de groepen 6-7 en 8 zaten op de trappen in de gemeenschapsruimte waarna juf Judith Meeuwsen (directeur) de kinderen voorstelde aan Jos Kok van 3DKanjers, die de kinderen en leerkrachten in 1 1/2 uur vertelde over de 3D printer.

Jos zijn verhaal bestond uit 3 punten:
– Wereld van de 3D printer.
– Printje maken.
– Hoe de printer werkt.
Een vierde punt: Bouwinstructies werd daarna gehouden voor een geselecteerde groep kinderen. ( ongeveer 20 bouwers)

Als er nog ouders of familieleden zijn die op vrijdagmiddag mee willen helpen met dit project, meld u dan aan bij het team van IBS ‘t Pompeblêd.

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 2 februari 2018 om 21:28 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen