• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

UurNatuur bij IBS ‘t Pompeblêd

DE WESTEREEN – Vrijdagmorgen 2 februari 2018 vond in groep 7 van IBS ‘t Pompeblêd de start plaats van het project UurNatuur. Om 10.15 uur heette juf Hinke Beets (groepsleerkracht van groep 7) welkom: Hilde Buursma medewerkster NME-Centrum de Klyster en 4 personen van de politieke partij ChristenUnie.

De Klyster is een centrum voor natuur- en milieueducatie ( NME ) dat vindt dat ieder kind een band op moet kunnen bouwen met de natuur.De Klyster werkt op ideële basis en lowbudget. De gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. bekostigen De Klyster en sponsoren en subsidiënten steunen het centrum.

Dat was ook de reden dat er 4 mensen waren van de gemeentelijke politieke partij ChristenUnie in de personen van;
Gerben Wiersma  (Wethouder),
Thea Smit (Fractievoorzitter),
Alies de Vries (Raadslid),
Romke Wielstra ( Lid).

Hilde Buursma verzorgde verder de les met als thema: 5 x Beter Bezig Methode. Er werd een film vertoond over de duurzaamheid met 5 thema’s nl.:
1 Begin bij jezelf
2 spullen en materialen
3 Energie en water
4 Denk gifvrij
5 Ruimte voor de natuur
Vervolgens werd door Hilda deze 5 punten via het Digibord nog eens duidelijk uitgelegd en er werd een quiz gehouden.

Daarna werd de groep in 5 groepjes verdeeld en voor elk groepje was er een Beter Bezig Bak met lesmateriaal om mee te werken, ook de 4 mensen van ChristenUnie gingen met de kinderen bezig met het lesmateriaal. Er werd veel met de kinderen gesproken maar er was ook voldoende ruimte voor de kinderen om vragen te stellen.

Een zeer educatieve morgen.

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 2 februari 2018 om 21:31 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen