• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Medailles voor Kings op Open Deense

Afgelopen weekend hebben de Kings op de judomat gestaan in Sejle Denemarken. Hier werd het Open Deense Kampioenschap georganiseerd, het toernooi was niet zo sterk bezet als de Open Nederlandse Kampioenschappen, maar op dat soort momenten zou je als club moeten laten zien dat je de beste bent. De Kings zijn met 8 judoka’s naar Denemarken gegaan. Op zaterdag moest Sem Walinga (Dronrijp) in de -50kg en in de -55kg strijden, in beide categorieën won hij het goud. Mark Klokman (Feanwalden) won het goud in de klasse -34kg en Ruben Walinga (Dronrijp) won het zilver in deze klasse. Ruben deed ook nog mee in de klasse tot 38kg en hier won hij het brons. Rixt Geertsma (Feanwalden) deed mee in de leeftijdsklasse tot 18 jaar, ondanks dat zij nog maar tot 15 jaar is. Toch wist ze knap kampioen te worden in de klasse tot 48kg! Nathan Klokman (Feanwalden) won al zijn partijen, maar verloor helaas een discutabele finale partij. We hadden het gevoel dat de scheidsrechters een voorkeur hadden. Zilver is zeker ook een goede prestatie.

Op de eerste dag hadden de Kings al 7 medailles, 4 keer goud, 2 zilver en 1 brons. Op zondag waren de andere de meiden onder de 15 aan de beurt. Bij de meisjes tot 15 wist Minke de Ruiter (de Westereen) in de klasse tot 32kg het goud te winnen. Milou Hendriks (Grou) was eigenlijk ingedeeld in de klasse tot 36kg, maar deed mee in de klasse tot 40kg en werd knap kampioen! Rixt Geertsma won nogmaals haar klasse -48kg maar dan nu in de -15 jaar en won daarnaast ook de klasse tot 52kg in de -15 jaar. Yanna Yu Kleinhuis (Grou) haalde helaas geen medaille in de klasse tot 48kg.