• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Bauke Postma bezorgt Zwaagwesteinde 3 punten

De Westereen – Zwaagwesteinde heeft zichzelf zondag een goede dienst bewezen door met 1-0 te winnen van Black Boys. In een wedstrijd waarin De Readtsjes zeer veel kansen misten, was het 8 minuten voor tijd Bauke Postma die met een bekeken kopbal de verlossende 1-0 op scorebord wist te zetten. Door deze overwinning heeft Zwaagwesteinde zich, met 18 punten uit 13 wedstrijden, wat steviger in de middenmoot genesteld.

Door: Berend van der Meer

In een wedstrijd waarin zowel Zwaagwesteinde als het tegen degradatie strijdende Black Boys de punten goed konden gebruiken waren beide ploegen de eerste 25 minuten aan elkaar gewaagd zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Na een half uur spelen zorgde, namens de thuisclub, Faoud Sedki voor de eerste opwinding. Na een goede actie vanaf links zag hij zijn harde schot tegen de lat uit een spatten. Vlak voor rust was Faoud nogmaals dicht bij de openingstreffer maar nu zag hij zijn inzet gestopt door de Sneker doelman.

In de 2e helft zette de equipe van trainer Cor Elzinga het goede spel van het laatste gedeelte van de 1e helft door en kreeg het diverse mogelijkheden om de score te openen maar waren de inzetten vaak net niet venijnig genoeg. In de 51e minuut leek het toch te gebeuren toen Wierd de Vries door de Sneker doelman in het strafschopgebied werd getorpedeerd en Teade van der Ploeg het vonnis mocht voltrekken. De anders altijd zo trefzekere Teade zag zijn strafschop via de handen van doelman Sander de Vries echter op de paal belanden. Het, op zich niet slecht spelende maar aanvallend machteloze Black Boys bezorgde Zwaagwesteinde doelman Bindert van Beets bijna een vrije middag zodat een eventueel doelpunt toch van de thuisclub moest komen. Zwaagwesteinde dat in een overwinning bleef geloven werd in de 82e minuut toch nog beloond toen na een perfecte voorzet van Faoud Sedki de vrijstaande Bauke Postma beheerst de verdiende 1-0 wist binnen te koppen. Nadat nog enkele grote kansen om de score te verdubbelen door de Sneker  doelman onschadelijk waren gemaakt floot scheidsrechter Oord, die deze harde wedstrijd goed in de hand wist te houden, voor de laatste keer.

Volgende week wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst, Dronrijp dat de 5 laatste wedstrijden wist te winnen zonder tegentreffers.