• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde pakt drie belangrijke punten tegen VC Trynwâlden

DE WESTEREEN – Onder leiding van scheidsrechter H.F. Boland moest Zwaagwesteinde aantreden tegen rode lantaarndrager VC Trynwâlden. Zwaagwesteinde moest de drie punten pakken om in de grote middenmoot te blijven. Onder prima omstandigheden werd er om half 3 afgetrapt op een prima bespeelbare grasmat.

Door Alex Ploegsma, foto’s: Erik Visser

Zwaagwesteinde begon goed aan deze wedstrijden probeerde regelmatig de aanval te zoeken. De spelers hadden ook wel in de gaten dat er vandaag 3 punten te halen waren tegen de rode lantarendrager, al had VC Trynwâlden in de laatste 2 wedstrijden wel 6 punten gepakt. Na 13 minuten kreeg de vrijstaande Wymer de Vries de bal op de rand van het 16 meter gebied en met een geplaatst schot belandde de bal in de kruising waar  keeper Hylke Kloosterman het nakijken had 1-0 . Zwaagwesteinde probeerde de score te verhogen en kansjes waren er ook wel maar de eindpass was niet altijd goed. In de 27e minuut kreeg Wymer de Vries de bal op rechts en gaf een prima voorzet die via de kluts naar de vrijstaande Lieuwe de Roos ging en die wist wel raad met dit kans wat de 2-0 betekende. Kreeg VC Trynwalden geen kansen in deze wedstrijd? jazeker wel maar dit was mede te danken aan keeper Roelof van de Ploeg die tot twee keer toe in de fout ging, maar met behulp van Masaï v/d Weg en scheidsrechter Boland die een goal van Trynwâlden afkeurde bleef het bij 2-0.

In de tweede helft was er nog maar één ploeg die voetbalde. Zwaagwesteinde wou de score snel uitbreiden wat in de 59e minuut resultaat had. Dennis Stienstra stuurde Lieuwe de Roos de diepte in die een prima pass gaf op Wymer de Vries zodat hij simpel de 3-0 kon maken. Zwaagwesteinde ging op zoek naar meer, in de 71e minuut een schot van Jan Eisma die hij van richting zag veranderen(4-0). Lieuwe de Roos maakte in de 83e minuut ook nog de 5-0 na een prima schot. Al met al een dik verdiende overwinning voor de mannen van Klaas Zandberg.

Volgende week om half 3 de uitwedstrijd in en tegen Anjum waar weer voor de drie punten moet worden gestreden .