• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde pakt op valreep belangrijke zege in winderig Anjum

ANJUM- Op een koud en vooral winderig sportpark “It Kolkenfjild” heeft Zwaagwesteinde afgelopen zaterdag een belangrijke zege behaald. Tegen thuisploeg Anjum werd aanvoerder Marco van Leijen met een prachtige treffer vlak voor tijd matchwinner: 1-2

Onder verre van ideale omstandigheden werd even na 14.30 het startschot gegeven door arbiter Schuurman en zij die de moed hadden verzameld om naar deze wedstrijd te komen kijken kregen een partij voorgeschoteld die grotendeels werd bepaald door de omstandigheden.

Reeds na 3 minuten spelen kon het thuispubliek de handen warm klappen voor hun helden, want zo kort had Anjum nodig om op voorsprong te komen. Een vrije trap aan de zijkant, na een overigens wel erg onnodige overtreding,

werd hard voorgebracht door Mark Jansma, waarna Masai van der Weg het leer ongelukkig toucheerde en daarmee zijn eigen doelman Roelof van der Ploeg het nakijken gaf: 1-0

In het vervolg had Zwaagwesteinde het meeste balbezit, maar combineren via de grond viel niet mee door de hobbelige grasmat en via de lucht viel al helemaal niet mee. Het enige wapenfeit in het eerste half uur was een schot van Lieuwe de Roos net naast. Anjum peerde alles lang richting Stephan Overkempe, maar de spits kon maar weinig aanvangen met deze vuurpijlen. Voor Zwaagwesteinde volgde na een halfuur nog een domper toen Louwrens Wagenaar een diepe snee overhield aan een ongelukkig duel en hij moest het veld verlaten voor een tripje naar de Sionsberg.

Vlak voor rust werd Zwaagwesteinde nog 2 maal gevaarlijk. Eerst werkte Lieuwe de Roos de bal na mistasten van keeper Lolke Dijkstra net naast en even later liet de doelman een vrij trap van De Roos onder zijn lichaam doorglippen, maar wederom centimeters naast de voor Zwaagwesteinde verkeerde kant van het paal.

Na rust was het opnieuw Zwaagwesteinde wat de lakens uitdeelde en Anjum wat op de counter gokte. Bijna had dit effect, want na een slippertje van Masai van der Weg kon Stephan Overkempe richting doelman Van der Ploeg. De sterk spelende Henk van der Wal wist met een perfecte sliding erger te voorkomen. Namens Zwaagwesteinde verraste René Vellinga met een soort halve omhaal na een inworp bijna doelman Dijkstra, de bal ging via de lat over. Zo halverwege de tweede helft kreeg Zwaagwesteinde een beste kans, toen Lieuwe de Roos vrij voor doelman Dijkstra verscheen. Dijkstra wist De Roos’ poging tot corner te verwerken. Uit deze kort genomen hoekschop vuurde Jan Eisma een pegel af op het doel van Anjum, maar wederom keerde Dijkstra. Via René Vellinga kwam de bal bij Robin Feenstra en diens voorzet waaide vervolgens pardoes over Dijkstra in het Anjummer doel. Een vergeefse poging van een thuisclub verdediger ten spijt, die het leer mooi in het dak van het eigen doel kopte: 1-1

Grens Dijkstra van Anjum probeerde middels een vlagsignaal een treffer te voorkomen, maar diens poging kon eerder als lachwekkend dan als serieus te nemen worden beschouwd en werd dan ook terecht weggewoven door arbiter Schuurman.

In het vervolg ging Zwaagwesteinde nog het meest nadrukkelijk op zoek naar een winnende treffer, maar Anjum was het gevaarlijkst. Stephan Overkempe wist eindelijk eens aan bewaker Henk van der Wal te ontsnappen en zag zijn harde pegel via de vingertoppen van doelman Van der Ploeg overzeilen en ook een aantal Anjummer hoekschoppen zorgden voor de nodige stress achterin bij Zwaagwesteinde. Zo’n 3 minuten voor tijd toverde Jan Eisma namens de gasten eens een geslaagde actie uit de hoed. Hij snelde langs 3 man en gaf de bal vervolgens mee aan Lieuwe de Roos, maar in plaats van zelf te schieten wou De Roos de combinatie verder doorvoeren en dit leverde slechts een corner op.

Uit deze hoekschop viel uiteindelijk wel de beslissing. De corner werd door doelman Dijkstra weggewerkt en kwam via een stuit voor de voeten van Marco van Leijen die de bal met binnenkant voet over alles en iedereen hoog in het doel deponeerde, een schitterend doelpunt: 1-2

In het vervolg had Anjum de kracht niet meer om iets te forceren, maar het bleef spannend omdat zowel Jan Eisma (net naast) als Lieuwe de Roos (paal) de wedstrijd verzuimden te beslissen.

Na een korte blessuretijd klonk het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Schuurman als muziek in de oren.

Door deze zege klimt Zwaagwesteinde maar liefst 4 plekken naar plek 5 op de ranglijst, die echter een bijzonder vertekend beeld geeft: qua verliespunten staat de equipe van Klaas Zandberg op plaats 11. Volgende week speelt Zwaagwesteinde wederom een belangrijke pot tegen WTOC. Ook hier wil men revanche nemen voor de eerdere nederlaag dit seizoen. Aanvang op sportpark “De Wygeast” is 14:30 uur.