• Datum Vrijdag 29 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Druk maar geslaagd wekend voor Judo Kings

Judo Toernooi Antwerpen met Judo Kings
Zaterdag 24 maart is coach Salko Rokic met zeven judoka’s actief geweest op het judo toernooi in Antwerpen. De Ippon Trophy is een judo toernooi dat is verdeeld over de verschillende leeftijdsklassen waarbij de judoka’s meerdere malen kunnen komen om punten te verzamelen. Veel judoka’s in België volgen dit systeem, wij hebben sporadisch een keer meegedaan met één wedstrijd. Dit was wel gelijk een succes, alle zeven judoka’s hebben een prijs gewonnen! Het goud was er voor Minke de Ruiter (de Westereen), Milou Hendriks (Grou), Sem Walinga (Dronrijp) en Rixt Geertsma (Feanwalden), zilver was er voor Omar Rokic (Sneek) en brons was er voor Ruben Walinga (Dronrijp) en Matthijs Luinstra (Kollumerzwaag).

Goed resultaat voor Judo Kings in Beilen
Zaterdag 24 maart is er een grote groep judoka’s vertrokken naar Beilen voor het regionale Tachi Beilen judo toernooi. Met 33 deelnemers, waarvan 11 kampioenen is het resultaat perfect te omschrijven met het woord ‘goed’. Meester Foppe, Juf Elisabeth en Meester Kris waren erg tevreden over de judoka’s. Kampioen waren geworden: Wesley Smid (de Westereen), Thijs Boorsma (Leeuwarden), Leco Terpstra (Rinsumageest – en ook tweede), Troy van der Veen (Jistrum), Kris Postma (de Westereen), Boaz Elzinga (Munein), Brian Smid (de Westereen), Geert van der Veen (Noord-Burgum), Jurre Steenge (Gorredijk), Inaya Verharen (Gorredijk), Riemer Jelte Buwalda (Bolsward), Johan Bart Postma (Kollumerzwaag), Agnes Elzinga (Munein) en Svenna Rooker (Gorredijk). Het zilver was voor: Michel Danny Nonkes (Kollum), Jarno Veenstra (Kollumerzwaag), Friso Elzinga (Munein), Frederik Weening (de Westereen) en Leco Terpstra (Rinsumageest) en het brons was voor: Teije Kingma (Sint Anna Parochie), Annemarie de Bruin (de Westereen), Elske van der Veen (Noord-Burgum), Olaf van der Heide (Witmarsum), Jouke Kingma (Sint Anna Parochie), Yanna Yu Kleinhuis (Grou) en Jetse Postma (de Westereen)

Eerste Randori Competitie goed verlopen bij Judo Kings
Afgelopen zaterdag zijn er in de dojo van de Kings in Burgum wedstrijden gehouden onder de noemen ‘Randori Competitie’. Randori betekent in het Japans ‘oefen wedstrijdje’ en dat is ook de opzet van de competitie. De judoka’s krijgen aan het begin een eigen paspoort waar hun naam en favoriete worp in geschreven kan worden, en gaan vervolgens judoën. In het paspoort staan allemaal verschillende worpen, als ze die uitvoeren in een wedstrijd, dan geeft de scheidsrechter aan het einde van de wedstrijd aan dat ze die worp mogen afstempelen. Heeft de judoka na een aantal wedstrijden alle zes de vakjes afgestempeld, dan krijgt hij of zij een diploma van die bepaalde worp. Zo ontwikkelen ze het besef van verschillende worpen maken, maar oefenen ze de worpen natuurlijk ook. Het judo wedstrijdje is anders dan andere judo wedstrijden, omdat hij altijd gewoon 2 minuten duurt, hij wordt niet vroegtijdig beëindigd door een ippon.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 27 maart 2018 om 10:06 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen