• Datum Dinsdag 28 Januari 2020
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Binnenkort opent “Uitvaartcentrum De Westereen”

DE WESTEREEN – Binnenkort opent Sjieuwke de Beer iets unieks in De Westereen. Haar uitvaartzorg wordt uitgebreid met een uitvaartcentrum. Een centrum in het hart van De Westereen. Waarbij zoals Sjieuwke de Beer haar werkwijze is: een uitvaart waarbij respect en vertrouwen bovenaan staan.
Sinds december 2012 is Sjieuwke de Beer werkzaam als uitvaartverzorgster. Niet alleen in De Westereen, maar ook in de wijde omgeving. De aanvragen om uitvaarten te verzorgen groeide in een kleine periode.

“Toen eenmaal afgelopen november het winkelpand naast mijn woning aan de Skoallestrjitte leeg kwam te staan, had ik direct een bestemming met het plan: een uitvaartcentrum.
Net zoals mijn uitvaartzorg wil ik ook deze service aanbieden door met respect en vertrouwen voor een ieder klaar te staan.
Het uitvaartcentrum is een verlengstuk geworden van mijn uitvaartzorg. Hierdoor kan ik nog betere service leveren en inspelen in de wensen van de familie. De uitvaartzorg heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben, er zijn voor de mensen in verdriet en rouw. Vaak beleef ik de week van overlijden tot de uitvaart met de familie met een lach en een traan. Het gaat niet alleen om alles regelen, maar ook om het luisterende oor te bieden. Hierdoor maakt het dat ik van mijn werk mijn passie heb kunnen maken. Het is heel erg dankbaar werk”
aldus Sjieuwke de Beer
Sjieuwke is al ruim een half jaar bezig met het opzetten van het uitvaartcentrum en krijgt hierbij steeds positieve reactie. Vele mensen zeggen: “het is een aanwinst voor De Westereen”.
En dat zal het zeker worden, want het is uniek in De Westereen. Het biedt dan ook tal van mogelijkheden en service.

Nazorg
Sjieuwke de Beer werkte al ruime tijd samen met Jan van der Meer uit Oosternijkerk. Jan richt zich op ondersteuning en begeleiding bij afscheid en rouw.
Jan heeft sinds 1988 gewerkt in de ouderenzorg, eerst als ziekenverzorgende, later als leidinggevende en coach.

“Het gaat om de mens met alles wat daarbij hoort: onvoorwaardelijk! Sinds een aantal jaren ondersteun ik mensen en hun naaste omgeving bij afscheid nemen en rouw. Een intensief proces voor mensen waarbij ze geraakt worden in het diepst van hun mens-zijn. Ik heb ervoor gekozen om hier vanaf 4 april 2014 mijn volledige werk van te maken. Hoe één en ander precies in zijn werk gaat en wat daarvoor nodig is hangt helemaal af van de persoon of personen die het betreft en het contact wat er is. Ook vanuit mijn theologische achtergrond kan ik na jarenlange ervaring in het omgaan met mensen zeggen, mijn roeping maar ook mijn passie is: er zijn voor mensen, los van achtergrond, religie of afkomst. De mens op de eerste plaats en daarbij uitgaan van hun eigen kracht en mogelijkheden.” Aldus Jan van der Meer.

Door deze samenwerking wil Sjieuwke nazorg aanbieden in de vorm van zoals Jan het aangeeft. Mens voor mens…. er zijn op het juiste moment, als het moeilijk is. Aanwezig daar waar nodig, ruimte gevend, ruimte biedend, als woorden niet gevonden kunnen worden of misschien juist wel. Wat is er fijner dan een hand op je schouder, een luisterend oor en bijgestaan worden als antwoorden op grote vragen in het leven steeds opnieuw overspoeld worden met nieuwe vragen…..

Winkel “Treast”
Aan de voorzijde van het uitvaartcentrum komt een winkel met o.a. urnen, een eigen collectie condoleance kaarten en gedichtenkaarten, boeken, zijden grafstukjes, troostgeschenken en veel meer. Het bied een ieder om ook na een overlijden iets te geven. Soms wil men nog graag even bij een familielid langs, maar wat neemt men mee. De collectie van “treast” zorgt ervoor dat dit alles mogelijk is.

Showroom Hutting natuursteen
In het uitvaartcentrum zal Hutting natuursteen uit Leeuwarden een showroom vestigen.
Het leveren van natuursteen is geen kunst het geven van goed advies is dat wel. Hutting Natuursteen onderscheid zich dan ook door het ontwerpen en maken van oplossingen op maat. Die bijzondere aanpak van Hutting is parallel aan het gebruikte materiaal. Zo persoonlijk als uw smaak. Natuursteen bewerken is een echt ambacht. Hutting heeft jarenlange ervaring en vakkennis, opgebouwd in vier generaties, beheersen zij het vak als geen ander. Al het werk aan het natuursteen gebeurt bij Hutting in Leeuwarden geheel in eigen beheer. Daardoor bent u altijd verzekerd van een kwalitatief goed product die nauw aansluit bij uw wensen en eisen.
Door de vestiging van Hutting in het uitvaartcentrum hoeft u niet meer ver weg en kunt u zich in de directe vertrouwde omgeving een grafmonument uitzoeken.

Afscheidshuis
In het uitvaartcentrum zal een afscheidshuis aanwezig zijn. Het zijn 2 opbaarruimtes maar dan anders dan anders. Het zijn opbaarruimtes in huiselijke sfeer. De huiselijke sfeer van het afscheidshuis maakt dat het net zo aanvoelt als thuis. De kamers zijn huiselijk ingericht met o.a. een zit gedeelte met een bank en een eetkamer tafel. Een eetkamer tafel maakt bijvoorbeeld de gelegenheid om de rouwkaarten in ons centrum bij uw dierbare overledene te schrijven. Tevens kunnen de naaste familie gebruik maken van een kopje koffie of thee, wat allemaal bij de service zit inbegrepen.
Het afscheidshuis is 24 uur per dagen en 7 dagen per week toegankelijk.

Aula voor plechtigheid
In het uitvaartcentrum is ook een aula aanwezig waar een afscheidsplechtigheid gehouden kan worden. Het voordeel om een uitvaart vanuit het uitvaartcentrum te houden is dat het in het hart van De Westereen ligt. Nabijgelegen bij de beide begraafplaatsen.
Samen met u zoeken wij naar een passende verzorgde uitvaart zoals u en uw dierbare die overleden is wensen. Het is tevens mogelijk om een condoleanceavond te houden in het uitvaartcentrum.
Het wordt een mooi ingerichte zaal, met o.a. een beamer.
Koffietafel
Uitvaartcentrum De Westereen biedt u ook de gelegenheid om na een begrafenis de aanwezigen uit te nodigen voor een koffietafel. Dit kan ook allemaal geheel naar wens worden ingevuld.

Activiteiten
Het uitvaartcentrum is er voor u, dat is ook de achterliggende gedachte. Zo worden er gedurende het gehele jaar enkele thema avonden gehouden en workshops in kleine groepen e.d.
Maar ook informatiedagen over bijv. uitvaartverzekeringen.

Correspondentieadres
We horen het de laatste tijd weer veel vaker, ingebroken in uw huis tijdens de uitvaart. Inbrekers kijken in de krant wanneer de uitvaart plaats vind, wat het correspondentieadres is en vervolgens wordt er ingebroken terwijl u afscheid neemt van uw geliefde dierbare. Het uitvaartcentrum biedt u de mogelijkheid om de condoleancekaarten naar het uitvaartcentrum te sturen onder vermelding van uw achternaam/familienaam. Zo wordt voorkomen dat inbrekers een mogelijkheid zien om in te breken tijdens de uitvaart.

uitvaartcentrum flyer voor site

foto jan en sjieuwke, pieter
© Foto’s: Pieter de Vries

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 4 juni 2014 om 14:24 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen