• Datum Zondag 28 Mei 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

December drukte voor winkeliers

ZWAAGWESTEINDE – De maand december is weer voor veel winkeliers / middenstanders, ook in het dorp Zwaagwesteinde, een drukke periode. Met name bij de slagers, bakkers, supermarkten en eetgelegenheden is het hard werken want veel consumenten willen tijdens de feestdagen iets extra’s en lekkers eten.

Dit jaar brachten we in de december maand een bezoekje voor en achter de toonbank bij de zelfslachtende Slager Riemersma aan de Kerkstraat 2. Voor de slagers achter de schermen en de dames in de winkel zijn het drukke en lange dagen. De klanten van Slagerij Riemersma komen niet alleen uit Zwaagwesteinde, maar ook uit de vele dorpen in de wijde omgeving.

Op 10 november j.l. werden tijdens de slagers vakwedstrijden in Zwolle, de door Slagerij Riemersma ingestuurde producten met goud bekroond.

Zelf slachten heeft een grote meerwaarde. Voordelen van zelf slachten zijn onder meer dat de dieren uit de omgeving komen en dus niet op lange transporten hoeven. Hierdoor zijn de dieren minder gestrest. De dieren worden geslacht en op de zelfde locatie verwerkt waardoor de lijnen kort zijn. Elke week wordt er geslacht en worden er tijdens het slachtproces controles uitgevoerd door het NVWA. Een NVWA-dierenarts controleert de runderen bij aankomst op de slachterij. Na het slachtproces worden de karkassen en organen op basis van voorschriften gekeurd.

Men kan er uiteraard terecht voor vlees maar ook voor Cadeauartikelen en voor Salades, Barbecue, Gourmet, Fondue en Hapjesschotels. Maar ook voor kant en klare producten zoals: Bami, Nasi, Babi pangang, Lasange, Erwtensoep, Gehaktballen kant-en-klaar, Gegrilde Kippenpoten, Pizza’s, Stampotten, Vlees in blik e.d.

Door de eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten, handgeknoopte rollades en maaltijden onderscheidt Slagerij Riemersma zich. Slagerij Riemersma benadrukt dat zij in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werkt gaat. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

“Wij slachten nog zelf en staan voor kwaliteit en goede service”, aldus Riemrsma. Sinds 1946 is Slagerij Riemersma een begrip in Zwaagwesteinde e.o.

Zie ook: www.slagerijriemersma.nl


© Foto’s: Evert de Vries

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 20 december 2014 om 12:21 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen