• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Uitvaart informatiedag op 18 april

De Westereen – Op 18 april a.s. is er in uitvaartcentrum De Westereen een uitvaart informatiedag, een dag waarbij een ieder welkom is om informatie rondom de uitvaart te ontvangen.

Sjieuwke de Beer, eigenaresse van uitvaartcentrum De Westereen heeft het uitvaartcentrum in oktober 2014 geopend. Bij de opening kwamen er ruim 750-800 bezoekers langs om het uitvaartcentrum te bezichtigen. Vele mooie reacties over het uitvaartcentrum volgden die dag. 
Na de opening kreeg het uitvaartcentrum vele vragen nog binnen over hoe en wat met een uitvaart. Wat wordt er voor de familie geregeld, wat moet de familie qua gegevens bij de hand hebben etc. 
Deze uitvaart informatiedag wordt nu georganiseerd zodat een ieder langs kan komen met vragen. Maar ook om ideeën te verkrijgen, want bij een uitvaart is er zoveel mogelijk. 
Tijdens deze uitvaart informatiedag zijn er in de zaal van de plechtigheid allemaal bedrijven of instellingen aanwezig die informatie geven over hun diensten of producten.

Zo is crematorium Wâldhôf van Opeinde aanwezig, heeft u vragen over crematie dan kunt u die deze dag aan de medewerkers van het crematorium vragen. 
Ook op het gebied van uitvaartverzekeringen is Twenthe uitvaartverzekeringen aanwezig. Steeds meer mensen sluiten een uitvaartverzekering af. Op het moment van overlijden komen er opeens veel kosten op u af. U wilt de uitvaart ook naar wens laten verlopen, dan is het fijn om te weten dat na overlijden een bedrag vrij komt voor de uitvaart. Hierin zijn er diverse mogelijkheden. 
Daarnaast zijn er tal van verschillende bedrijven met informatie zoals bijvoorbeeld Kaspersma uitvaartkisten uit Dokkum laat verschillende soorten uitvaartkisten zien, uitvaartvereniging Zwaagwesteinde, afscheidsfotograaf, Muneris zorg, Jeen Plantinga videoproducties en Bosma tijdelijke grafmarkering, laat de mogelijkheid zien voor tijdelijke grafmarkeringen en meer bedrijven die alles laten zien wat de mogelijkheden zijn rondom de uitvaart.


Er is veel mogelijk om een uitvaart naar wens te laten verlopen, Sjieuwke de Beer uitvaartzorg omschrijft dat ook in haar uitvaartzorg: “een uitvaart naar wens verzorgt, waarbij respect en vertrouwen bovenaan staan”. Door eigen verlies ervaring heb ik ervaren dat het goed is, om een waardig afscheid te mogen ervaren. Waarbij ieder op zijn eigen wijze afscheid neemt. Aldus Sjieuwke.

Sjieuwke de Beer heeft in het uitvaartcentrum alles bij elkaar om een uitvaart goed te verzorgen. 
Naast de zaal voor de plechtigheid of condoleance, heeft het uitvaartcentrum ook twee opbaarkamers in huiselijke sfeer. Dit alles is tijdens de uitvaartinformatiedag ook allemaal te bezichtigen. 
Ook heeft het uitvaartcentrum het drukwerk in eigen beheer. Hierdoor kan heel vaak op de dag van overlijden de kaarten nog verstuurd worden. 
De eigen drukkerij is een aanwinst in mijn uitvaartzorg, het geeft de mogelijkheid om binnen een kort tijdsbestek de kaarten voor de familie te drukken. Bijvoorbeeld wanneer het overlijden s’ochtends heeft plaatsgevonden, wordt de kaarten de s’middags als verzorgt. De familie ontvangt de kaarten met alle service die erbij hoort. Aldus Sjieuwke de Beer


Vragen over het uitvaartcentrum kunt u deze dag ook stellen en informatie ligt voor u klaar. 

Winkel Treast is deze dag ook geopend. Treast is gevestigd in het uitvaartcentrum, een winkel met o.a. urnen, assieraden, troostgeschenken, boeken, kaarten. 

Nieuw in het uitvaartcentrum is de showroom van Hutting Natuursteen, bij de opening van het centrum was de showroom nog niet helemaal klaar. Nu is de showroom geheel ingericht, deze dag heeft u een mooie gelegenheid om deze showroom te bezichtigen. Er staan meer dan 50 grafmonumenten. Tevens zijn de vertegenwoordigers van Hutting natuursteen aanwezig om u van informatie te voorzien.

Tijdens de uitvaart informatiedag geeft Jilderda’s Bloemenboetiek De Westereen een workshop in de koffiezaal. U kunt in het uitvaartcentrum tijdens deze dag een krans maken.
Sjieuwke de Beer biedt met haar uitvaartzorg deze dag ook boekjes aan, om al uw wensen in te schrijven. Stapsgewijs kunt u alles invullen in het boekjes, zodat nabestaanden hierin kunnen lezen wat uw wensen zijn/waren voor uw afscheid.

Sjieuwke de Beer uitvaartzorg werkt veel samen met “mens voor mens….. er zijn” van Jan van der Meer uit Oosternijkerk. Hij spreekt bij uitvaarten en geeft rouwverwerking. Ook hij is tijdens deze informatiedag aanwezig.

Een ieder is van harte welkom op 18 april van 10.00 – 16.00 uur in Uitvaartcentrum De Westereen, Skoallestrjitte 16. Een hapje en een drankje staan voor u klaar.

poster uitvaartinformatiedag

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 11 april 2015 om 12:33 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen