• Datum Zaterdag 23 September 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Slagerij Riemersma viert zijn 70 jarige bestaan!

De zelfslachtende slager, Slagerij Riemersma uit De Westereen (Kerkstraat 2) bestaat dit jaar 70 jaar. Om die reden zijn er in de jubileumweek (dinsdag 7 t/m zaterdag 11 juni) verschillende acties voor de klanten. Er zijn in deze week diverse acties voor klanten.

Rinze Riemersma advertentie 70 jaarGeschiedenis
Op 6 mei 1946 verkocht Wijbenga zijn slagerij aan de inwonende slagersknecht Rinze Riemersma. Rinze Riemersma trouwde op 26 September 1946 met de uit Tzum afkomstige Franske Yntema en vestigde zich in het pand, sindsdien is Slagerij Riemersma een begrip in De Westereen. Als 15 jarige, kwam zoon Libbe bij zijn vader in het bedrijf en Zes jaar later kwam ook zoon Hessel in het bedrijf.

In 1976 werd de winkel gerenoveerd en een paar jaar later is het bedrijfsgedeelte gerenoveerd. In 1980 namen Libbe en Hessel het bedrijf samen over. Een grote metamorfose en modernisering onderging Slagerij Riemersma in het najaar van 1990. De verkoopoppervlakte werd een keer verdubbeld. In 2014 namen Hessel en klary, slagerij Riemersma volledig over en is ook hun zoon Rinze Riemersma alweer jaren actief in het bedrijf.

Zelfslachtende slager
Het uitgangspunt van slagerij Riemersma is om op ambachtelijke wijze te willen selecteren en verwerken/bereiden van hun vlees. Slagerij Riemersma is daarom nog steeds een zelfslachtende slager. Tegenwoordig zien we nog weinig slagers die zelf slachten wegens de strenge (controle) eisen. Zelf slachten heeft een grote meerwaarde, dieren komen uit de omgeving en hoeven niet op lange transporten. De dieren worden geslacht en op de zelfde locatie verwerkt waardoor het proces en de lijnen kort zijn.  Zo beschikt slagerij Riemersma over zijn eigen worstmakerij, rokerij en slachtplaats.

Alle voorbereidingen en bereidingen vinden plaats aan de Kerkstraat 2 waar ook het winkelpand zich bevind.

Actie(s)
Om het 70 jarig bestaan te vieren met de klant, zijn er diverse acties tijdens de jubileumweek zoals een voordeeltas met verschillende producten . Voor de kinderen  is er een attentie en valt er voor de klanten een barbecue te winnen.

Slagerij Riemersma nodigt iedereen uit,  om vanaf dinsdag  7 juni het jubileumfeest met hen te komen vieren en te genieten van ambachtelijke slagers producten.

week 23 1 2 70 jarig jubileum advertentie slagerij Riemersma

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 1 juni 2016 om 16:59 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen