• Datum Zaterdag 20 Juli 2019
  • Temperatuur 25.0 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Schrijver Wim Bos op bezoek in MFA

ZWAAGWESTEINDE – Maandagmiddag 30 mei was kinderboekenschrijver Wim Bos op bezoek in Zwaagwesteinde, eerst bij IBS ‘t Pompeblêd en daarna bij CBS De Boustien om in de groepen 8 te vertellen over zijn kinderboek “De bende van Lijp Kot”. Bos was aanwezig in verband met de afsluiting van de Dantumadielse Kinderjury van 2016.

Wim Bos woont in Amsterdam, samen zijn vrouw Monique en twee kinderen. Hij vertelde over het boek en hoe lang het geduurd heeft om het boek te schrijven: meer dan 4 jaar. Het boek “De bende van Lijp Kot”, is zijn eerste boek en hij hoopt binnenkort te starten met het schrijven van zijn tweede boek.

Naast de verhalen van Bos was er ook genoeg ruimte voor de kinderen van groep 8 om vragen aan hem te stellen. Bos werd in beide groepen bedankt door de juffen van groep 8. Een aantal kinderen wouden graag een handtekening of met de Amsterdamse schrijver op de foto. Wim Bos werd vergezeld door Tjitske v.d. Velde (medewerkster educatie van de bibliotheken Noord Friesland).

De Dantumadielse Kinderjury is onderdeel van de Nederlandse Kinderjury en opgericht door meester Albert Woudstra, tevens oprichter van de Stichting Wodant. Wim Bos was op uitnodiging van de Bibliotheek Noord Fryslân en Stichting Wodant twee dagen op tournee langs de deelnemende basisscholen in de gemeente.

Bibliotheek Noord-Fryslân is een sterke samenwerkingspartner van Stichting Wodant en begeleid de Kinderjury Dantumadiel in het gehele proces.

Zie ook http://www.wimschrijft.nl/

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 30 mei 2016 om 20:38 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen