• Datum Donderdag 28 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Gerrit Plantinga presenteert nieuwste Carnavals lied

Op 29 december wordt in de Canterlanden in Gytsjerk ( opnamelocatie) het nieuwste Carnavalslied met clip van Gerrit Plantinga uit de Westereen gepresenteerd, ruim op tijd voordat het Carnaval losbarst en om alvast in de feestsfeer te komen. Op deze avond geven o.a. Jelle Jitze en Held op Sokken hun muzikale bijdrage. Het belooft een byzonder mooie en gevarieerde muziekavond te worden.

Singer songwriter Gerrit Plantinga schrijft sinds enkele jaren eigen muziek, vaak luisterliedjes heel herkenbaar en uit het leven gegrepen, zowel in het Fries, Nederlandstalig en Engels. Hiervan wordt speciaal één nummer vaak beluisterd en bekeken op You Tube, getiteld “Myn Broer”dit lied heeft Gerrit geschreven over zijn gehandicapte broer Gerard.

Het tweede album met 13 liedjes wordt begin 2017 gepresenteerd. Naast de luisterliedjes komt een enkele keer een feestnummer uit de pen en deze word wel gebruikt voor het carnaval.  Het eerst carnaval nummer “Als je me nou niet neemt” stond zelf bovenaan bij omroep Brabant bij de Carnaval Clips (zie You Tube)

Over de gasten, Jelle Jitze, woont ook in de Westereen, heeft een aantal eigen Nederlandstalige nummers welke ook op You Tube te zien zijn en is regelmatig te zien op Nederlandstalige muziekfestivals. Held op Sokken, komen uit Feanwalden en Dokkum bestaande uit 2 gitaristen, drummer (Cajun) en mondharmonica in de normale bezetting en zaten afgelopen zomer in de eindronde van Lied welke georganiseerd was door Omrop Fryslân en zijn goed bezig om Friesland te veroveren met eigen liedjes en covers.  De regie is in handen van Dream Project Studio’s uit Ee.

De entree is gratis en de aanvang 20.30.

img_3580-border

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 22 december 2016 om 12:01 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen