• Datum Vrijdag 14 December 2018
  • Temperatuur 0.6 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Grote Rekendag op beide scholen

DE WESTEREEN – Woensdag 22 maart vond op beide basisscholen (CBS De Boustien en IBS ‘t Pompeblêd) de Grote Rekendag plaats. Om 8:15 uur werd de Grote Rekendag buiten op een ludieke wijze geopend door meester Liekele Vogt en juf Eliane Sipma.

Alle kinderen hadden een papier bij zich met hun huisnummer er op, bij binnenkomst werden de kinderen gescheiden door de even en oneven nummers, waarna de kinderen aan de achterkant van de school op het balkon en trappen kwamen te staan, met als middelpunt juf Eliane en meester Liekele met het spandoek. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas/groep lokaal. Het thema voor dit jaar was: meten, bewegen en construeren.

Voor de kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) werd dit op speelse manieren op hun eigen niveau gedaan. Voor de kinderen van de bovenbouw (groep 5 t/m/ 8) werd dit op een rekenkundige manier gedaan, er kwamen heel wat linialen, meetlatten en rolbandcentimeters aan te pas. Hun opdracht was een vakantiepark te ontwerpen. Er werd gemeten hoe groot moet een bed zijn, hoeveel kinderen gaan er op een vierkante meter etc.

Om 11:00 uur gingen de kinderen van de bovenbouw van IBS ‘t Pompeblêd een uur naar het parkeerterrein en daar werd in groepjes een huis uit gemeten en wat er in moest. Om ± 13:45 uur waren er veel vakantieparken ontwikkeld en kon het opruimen beginnen.

De Grote Rekendag is een initiatief van de Universiteit Utrecht en uitgeverij Malmberg en wordt jaarlijks georganiseerd. Tijdens de Grote Rekendag gaan kinderen van groep 1 t/m 8 onderzoekend rekenen. Zelf ontdekken leidt tot inzicht en zeker niet minder belangrijk: het maakt rekenen leuk! Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek. Zie ook www.groterekendag.nl

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 22 maart 2017 om 21:09 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen