• Datum Woensdag 20 Juni 2018
  • Temperatuur 19.8 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Avond4Daagse De Westereen van 29 mei t/m 1 juni

DE WESTEREEN – Voor de 49e keer wordt er in de Westereen weer een avondvierdaagse georganiseerd, bijna een jubileum. Volgend jaar editie 50. Maar eerst het komende wandelgebeuren. De start is als vanouds bij Brugchelencamp, waar elke avond vanaf 18.00 uur gestart kan worden voor de afstanden 5 en 10 kilometer.  Inschrijven kan bij de start, maar ook via de scholen en bij de voorinschrijvingsadressen. Dit kan op de volgende adressen: De Pinksterblom 22 en de Acht 1. De organisatie houdt het inschrijfgeld zo laag mogelijk, ondanks de gestegen kosten, blijft dat 4 euro. Via school kost het maar 3.50 euro. Dus ouders, schrijf de kinderen via school in.

De route’s zullen niet veel afwijken van voorgaande jaren; de Centrale As wordt al wel gebruikt, maar is nog niet helemaal klaar. Vooral het gebied rondom de As moet nog ontwikkeld worden. Daardoor (nog) een beperking in de nieuwe routes.
Wellicht dat de route langs de Diepswal wel weer wordt gelopen. Dat hangt ook van de weersomstandigheden af.
Dan de intocht. Was u tot nu toe gewend dat er een drumband klaar stond om de wandelaars welkom te heten, zal dit nu wellicht  niet het geval zijn. De vaste drumband, Domuko Dokkum bestaat niet meer. Maar…. de kans is groot dat er toch een band de deelnemers binnen gaat halen. Er worden vergaande onderhandelingen met jeugddrumband TAKOSTU uit Stiens  gevoerd om deze band naar De Westereen te krijgen. Dat gaat waarschijnlijk wel lukken.

Zoals al eerder gememoreerd , probeert de organisatie het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden, maar de deelnemers wel iets extra’s aan te bieden. Dit kan alleen door de vaste sponsoren, te weten POIESZ en COOP supermarkten. Hier is een sponsor bijgekomen: op de laatste avond kunnen de deelnemers op vertoon van de medaille een ijsje gaan halen bij Rinse’s Resto. Nu nog hopen op mooi weer; hier valt of staat dit evenement mee. Inlichtingen? Bel 0511-442939 of mail tjipkep@hotmail.com.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 15 mei 2017 om 22:26 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen