• Datum Woensdag 20 Juni 2018
  • Temperatuur 19.8 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Tweemaal brons in Venray voor Judo Kings

De judoka’s van de Judo Kings uit Akkrum, Burgum, de Westereen en Feanwalden zijn zaterdag actief geweest in Venray voor een internationaal judo toernooi. Het toernooi in Venray is niet als andere internationale toernooien, op dit toernooi waren judoka’s uit compleet Europa. Van Rusland, tot Zweden en van Slowakije naar Engeland, werkelijk elk land was aanwezig. Niet elke club mocht alle judoka’s heen sturen, alle clubs waren gebonden aan een maximum aantal deelnemers naar aanleiding van de prestaties van voorgaande jaren. De Judo Kings hadden plek voor 19 judoka’s.

Twee judoka’s wisten het tot het podium te schoppen. Quinten vd Veen (Westereen) wist in de klasse tot 38kg in de leeftijdsklasse tot 15 jaar het brons te winnen. Hij won van de Duitser Dassow, vervolgens van twee Nederlanders Vlasveld en Schuijers, maar verliest dan in een spannende partij van de Duitser Popp. In de partij om brons wint hij ontzettend mooi door middel van een schouderworp en vervolgens een verwurging. Quinten wint het brons.

Nathan Klokman (Feanwalden) moest op zondag judoën, hij zat in de leeftijdsklasse tot 18 jaar in de gewichtsklasse tot 46kg. Nathan is de eerste ronde vrijgeloot en wint de tweede partij van een Duitser met een mooie grond techniek. Helaas verliest hij de volgende wedstrijd van de Mets uit België, de partij om brons weet Nathan met een vol punt te winnen.

Mark Klokman (Feanwalden) verliest helaas zijn wedstrijd om brons en wordt vijfde.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 12 juni 2017 om 21:22 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen