• Datum Woensdag 20 Juni 2018
  • Temperatuur 19.8 °C
112Zwaagwesteinde . NL

De Nationale Voorleesdagen

DE WESTEREEN – Maandag 12 en dinsdag 13 juni werd in de Bibliotheek van De Westereen de Nationale Voorleesdagen gehouden voor de kinderen van Peuteropvang It Peuterhonk van Kids First COP groep. Alle 2 dagen was er om 09:00 en 12:45 uur een groep kinderen met begeleiding.

Tjitske v.d. Velde (medewerkster/leesconsulent van de bibliotheek Noord Fryslân) las de kinderen voor uit het prentenboek “De Kleine Walvis” en gebruikte daarbij grote duidelijke prenten. Het verhaal ging over een jongen die Boy heette. Boy woonde aan zee met zijn vader en 6 katten. Vader was visser en op een nacht was er een storm, die volgende morgen ging Boy naar het strand om te zien of er ook iets aangespoeld was en daar vond Boy een kleine walvis.

En wat Boy allemaal beleefde met de kleine walvis staat allemaal in het boek “De Kleine Walvis” van Benje Davies wat Tjitske voorlas. Er werd gezongen, men kon een walvis aaien, schelpen zoeken en door een tunneltje kruipen in de Bibliotheek. Voor de kinderen was er ook nog een luisterdiploma en een kleurplaat.

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 13 juni 2017 om 22:47 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen