• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Readtsjes tegen De Wâlden

DE WESTEREEN – Na het onnodige verlies tegen Read Swart (5-2, doelpunten Wierd de Vries & Taede van der Ploeg) azen de mannen van trainer Cor Elzinga vast en zeker op revanche in de derby tegen de buren uit Damwâld. De bezoekers wonnen vorige week tegen Dronrijp hun eerste duel na de terugkeer in de vierde klas met maar liefst 4-1. De laatste derby ‘s vonden plaats in het seizoen 2013-2014 en destijds eindigde de ontmoeting in De Westereen in 2-2 en voor de roodgroenen waren Tjalling van der Galien en Murat Sahinturk succesvol.
Door: Ruurd Leegstra
Voor de roodwitte brigade uit Damwâld troffen Danny Feenstra en Wieger Sikkema het doel. In de return werd het 1-2 en was Wieger Sikkema wederom succesvol maar door treffers van Hette Visser en Martijn Jolink gingen de punten mee terug naar De Westereen. Aan het einde van dat seizoen kon in Zwaagwesteinde de kampioensvlag gehesen worden en degradeerde de equipe uit Damwâld. Door het kampioenschap van het team van Willem Huizing is de derby na 3 seizoenen weer in ere hersteld.
Komende zondag staat het duel onder leiding van arbiter J.W. Eekhart en de bal (aangeboden door trouwe readtsjes supporters Rienk de Vries & Jan Lap) begint om 14.00 uur te rollen op sportpark de wieken. Voor de liefhebbers die ook op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen in o.a de Eredivisie staat het scherm in de Kroon kantine natuurlijk ook aan. Een van de toeschouwers zal vast en zeker Sipke de Jong zijn die namens beide volksclubs de aanhang heeft laten juichen. Sowieso zijn er wel meer spelers die bij beide verenigingen actief zijn geweest waaronder Gosse Hellinga die tegenwoordig het roodwitte shirt weer draagt.
Namens RTV-NOF is Dicky Wijbenga aanwezig bij deze derby en met zijn karakteristieke stemgeluid zal hij de thuisblijvers op de hoogte gaan houden van de ontwikkelingen in De Westereen. Na afloop zal Gaatze Bosma in de Kroon kantine een optreden gaan verzorgen en onder het genot van een hapje en een drankje kunnen er ook mooie prijzen worden gewonnen bij de verloting. Al met al zijn alle ingrediënten aanwezig om komende zondag deze ‘slach om de Wâlden’ te bezoeken.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 29 september 2017 om 12:19 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen