• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Zorgcomplex “West R-1” officieel geopend

DE WESTEREEN – Vrijdagmiddag 29 september is zorgcomplex “West R-1” officieel geopend door wethouder Roelof Bos. In het voormalige schoolgebouw van IBS De Westreen / IBS ‘t Pompeblêd is het afgelopen jaar druk gewerkt door Jaco Kingma en zijn team van Kingma’s Bouwbedrijf uit Buitenpost.

Nadat het schoolgebouw leeg kwam besloot de gemeente een inschrijving te openen voor een nieuwe bestemming van het schoolgebouw. In eerste instantie was het plan om er elf luxe appartementen in te maken. De gemeente ging akkoord en bouwbedrijf Kingma kocht het pand. Vervolgens toonde een zorggroep belangstelling voor het pand zodat er 15 zorgappartementen in zouden komen. Op het laatste moment zag die zorggroep er vanaf en kwam de JP van den Bent stichting in beeld. Sinds 2007 is er namelijk een groep ouders van kinderen met een beperking op zoek naar een geschikte woonvoorziening.

Met de JP van den Bent stichting als nieuwe huurder van het pand kon het bouwbedrijf aan de slag. Na ruim een jaar verbouwen zijn er 15 ruime zorgwoningen gerealiseerd waarbij een aantal oude elementen in stand zijn gehouden, zoals de gangen en marmeren tegelvloeren.

Even na 15:00 uur startte Jaco Kingma met zijn welkomstwoord en heette iedereen van harte welkom en gaf een korte beschrijving hoe het gebouw tot stand is gekomen. Vervolgens was het woord aan Pieter Veenstra (samen met bewoner Jan Douma). Veenstra heeft zich sinds 2007 ingezet om een woonruimte in De Westereen te creëren voor onder andere zijn dochter. Hierna kreeg José Blauw, locatiemanager De Westereen van JP van den Bent het woord en benoemde de zorg die hier gegeven wordt.

Tot slot was het woord voor wethouder Roelof Bos, waarna Bos samen met Kingma het doek van de muur liet zakken zodat het logo “West R-1” zichtbaar kwam. Na het officiële gedeelte was er de mogelijkheid om het gebouw te bekijken en een aantal appartementen te bewonderen.

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 29 september 2017 om 20:17 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen