• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Burgemeester leest voor op de Dag van de Duurzaamheid

DE WESTEREEN – Dinsdag 10 oktober werd voor de negende keer de landelijke Dag van de Duurzaamheid gehouden. Burgemeesters en wethouders in Noordoost-Friesland hielden een voorleesactie op diverse scholen.

Wethouder Jaap Hijma (Ferwerderadiel) had uit het boek “De Wereld van Voedsel” het verhaal “Één Pit” overgezet in het Fries “Ien Pit”. Om 9:00 uur kwam burgemeester Sicko Heldoorn en Ronald Dijksterhuis (gemeentesecretaris) bij IBS ‘t Pompeblêd om voor te lezen en te praten met de kinderen. Juf Janneke was met 31 kinderen (groep 7 en 8) naar beneden (gemeenschapsruimte) gekomen, waar de burgemeester zijn verhaal “Ien Pit” vertelde.

Ook had de burgemeester diverse soorten fruit meegenomen, waaronder 2 Mango’s om de kinderen te laten proeven. Maar om een mango te schillen en in stukjes te snijden dat lukte de burgemeester niet, gelukkig had juf Janneke daar meer ervaring mee. Leerling Jannike ging met de schaal met stukjes Mango bij de kinderen langs om te proeven.

De burgemeester had vervolgens een gesprek met de kinderen over voedsel, wat lusten de kinderen niet, wat lusten de kinderen wel en of het gezond moet zijn. Ook waren er kinderen die allergisch waren voor bepaalde producten en eten. Na een uur vertrokken Heldoorn en Dijksterhuis weer en konden de kinderen terug naar de klas.

Voor meer informatie zie: http://dagvandeduurzaamheid.nl

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017 om 21:08 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen