• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Readtsjes tegen Nieuweschoot

Dit weekend speelt de equipe van coach Cor Elzinga zijn tweede thuiswedstrijd van dit nog prille seizoen. De seizoensouverture van de roodgroenen ging onnodig verloren bij Read Swart (5-2) en een week later bleven de punten in De Westereen na de terechte 2-0 overwinning op De Wâlden. Vorige week was Black Boys te sterk (3-0) maar net zoals in het duel in De Knipe hadden de westereenders ook in Sneek best wel een puntje aan het puntentotaal toe kunnen voegen. Komende zondag staat het duel tegen Nieuweschoot op het programma en de formatie van Jenno Kootstra verloor tot dusver tegen Terschelling (2-5), Thor (4-0) en speelde gelijk (2-2) tegen titelkandidaat Oosterlittens.

In het seizoen 81/82 stond het duel Zwaagwesteinde – Nieuweschoot voor het laatst in competitieverband (3A) op de rol en beide ontmoetingen eindigden in een gelijkspel 1-1 & 2-2. Vorig seizoen eindigden de mannen van Kootstra op een 7e plek en de jaren daarvoor op een 8e en 6e plek van de ranglijst na hun degradatie naar de vierde klas. Jelmer Anema heeft dit seizoen al weer 2x gescoord en vorig seizoen was hij samen met Nick ten Hoeve vaak succesvol. Anema legde 17 in het mandje en ten Hoeve was 21x trefzeker voor de ploeg uit Heerenveen. Beide mannen staan ook bovenaan in het topscorer allertijden klassement van de roodhemden en daarin leidt ten Hoeve de dans met 128 doelpunten en Anema volgt met 94 treffers.

Gezien de resultaten tot dusver zullen beide teams voor de winst gaan want een driepunter betekend dat men waarschijnlijk een top 5 klassering vooralsnog niet uit het hoofd hoeft te zetten. Het duel begint om 14.00 uur en voor de thuisblijvers zal RTV-NOF op sportpark De Wieken aanwezig zijn.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 12 oktober 2017 om 20:02 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen