• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.3 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Topdrukte bij ‘By Buuf’ kinderkleding- en speelgoedbeurs

DE WESTEREEN – Op 14 oktober vond in het ‘Badhûs’ in De Westereen de tiende editie van kinderkleding- en speelgoedbeurs By Buuf plaats. Een gigantische ééndagswinkel waar maar liefst 90 deelnemers hun mooiste kinderkleding, skikleding, jassen, speelgoed, babyspullen en accessoires hadden ingebracht. Om kwart over 9 stonden de eerste bezoekers al voor de deur te popelen om naar binnen te mogen.

Bij het openen van de deuren was er inmiddels een rij van 170 belangstellenden. Hun wachten werd beloond; het aanbod was overweldigend. Mandjes werden in hoog tempo gevuld met mooie winterkleding voor kleine prijsjes om vervolgens de speelgoedafdeling leeg te halen, de SINTermama’s werden verrast door het grote aanbod. Zo’n 400 enthousiaste klanten passeerden deze ochtend de kassa. Een groot aantal vrijwilligers was aanwezig om waar nodig te adviseren in de zalen, waarna het kassateam er voor zorgde dat de inhoud in de mandjes zo snel mogelijk afgerekend kon worden om vervolgens te genieten van de verrassing waarvoor de organisatie had gezorgd.

Een verse suikerspin werd gemaakt voor iedere bezoeker en de vele kinderen genoten buiten zichtbaar op het grote springkussen dat speciaal voor editie tien was geplaatst. Aan de kleding- en speelgoedbank in Burgum konden maar liefst 20 grote zakken met kleding en speelgoed overhandigd worden die door de deelnemers waren achtergelaten voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Mede daarom kijken de dames van de organisatie terug op een geslaagde beurs. “Van editie 10 wilden we iets speciaals maken, en aan de enthousiaste reacties van de mensen te horen is dat gelukt. “Wij gaan weer voorbereiden voor editie 11, die komend voorjaar zal plaatsvinden. En dan maken we plaats voor 100 deelnemers” vertellen Simone Pit en Gerda Veenstra, die samen met 45 vrijwilligers staan voor ‘By Buuf’, vol trots.

Foto’s: Jantsje Wiersma

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zondag 15 oktober 2017 om 13:56 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen