• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.3 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Readtsjes tegen titelkandidaat THOR

DE WESTEREEN – Na het verlies in Nij Beets tegen Blue Boys (4-2) komt komende zondag titelkandidaat THOR naar De Westereen. De bezoekers uit Lippenhuizen wonnen vorige week met maar liefst 9-0 tegen St. Jacob en verloren tot dusver alleen tegen het eerdergenoemde Blue Boys (2-1).

Door: Ruurd Leegstra

Na die nederlaag in de eerste competitieronde won de formatie van debuterend hoofdtrainer Rick Zwart achtereenvolgens van Nieuweschoot (4-0), Terschelling (8-0) en Oosterlittens (1-2). Coach Rick Zwart scoorde in het verleden 88 goals voor THOR en hij liet tevens bij Bergum en Drachtster Boys de supporters van die beide clubs juichen. Op dit moment heeft Yob Bos al 11x gescoord voor THOR en daarmee is hij samen met Julius Huistra van koploper Irnsum gedeeld topscorer van 4A. Vorig seizoen wonnen de roodgroenen beide duels (1-5 & 2-1) tegen de geelzwarten maar uiteindelijk eindigde THOR op een 4e plek en De Westereen 5 plekjes lager op de ranglijst in 4B. In het seizoen 2013-2014 wonnen “De Readtsjes” ook beide ontmoetingen tegen de mannen uit Lippenhuizen (3-1 & 3-8) en destijds werd Zwaagwesteinde kampioen en eindigde THOR uiteindelijk op plek 8 in 4A.

De thuisclub won tot dusver alle thuiswedstrijden want De Wâlden (2-0), Nieuweschoot (2-1) en Terschelling (1-0) verlieten allemaal zonder punten sportpark De Wieken. Het duel tegen THOR lijkt op papier de zwaarste kluif die de mannen van Cor Elzinga op het eigen sportpark tot nu toe voor de kiezen hebben gekregen. Op verplaatsing verloren “De Readtsjes” van Read Swart (5-2), Black Boys (3-0) en Blue Boys (4-2). Op dit moment is good old Jelmer de Boer topscorer (3 treffers) en Taede van der Ploeg (2x), captain Wierd de Vries, Oane de Roos, Marco Ahmed en Tjalling van der Galiën waren ook al trefzeker voor de equipe van Elzinga. Het duel tussen de nr 2 en nr 7 van 4A begint om 14.00 uur en zal onder leiding staan van arbiter S. Brussaard. Voor de thuisblijvers zal de aimabele verslaggever Dicky Wijbenga namens mediapartner RTV-NOF aanwezig zijn op het ongetwijfeld weer sfeervolle sportpark De Wieken.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 4 november 2017 om 11:10 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen