• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.3 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Zw’einde pakt drie belangrijke punten tegen VC Trynwâlden

OENKERK – Zwaagwesteinde moest zaterdagmiddag naar Oenkerk om tegen rode lantaarndrager VC Trynwâlden te voetballen. Na enig openhoud werd er even na half drie afgetrapt onder leiding van scheidsrechter M.T.R. van Eijden.

Door: Alex Ploegsma, foto’s: Erik Visser

Zoals zo vaak had Zwaagwesteinde veel balbezit in de wedstrijd en zochten ze de aanval op met combinatievoetbal. Maar dat het echt veel kansen opleverde de eerste helft tegen VC Trynwâlden, dat was niet het geval. In de 10e minuut had Ronaldo Jansen een kansje maar de keeper kon redding brengen. In de 30e minuut mocht de aanhang van Zwaagwesteinde toch juichen na een prima aanval met Dennis Stienstra en Lieuwe de Roos mocht Dennis Stienstra de 0-1 maken. Jan Eisma had vlak voor rust nog een grote kans maar had te veel tijd nodig.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Zwaagwesteinde zocht de aanval en VC Trynwâlden stelde daar weinig tegenover. Zwaagwesteinde had wel meer kansen dan in de eerste helft . Zo had Jan Venema een grote kans na een corner. En Jan Eisma had de wedstrijd al op slot kunnen gooien maar miste drie grote kansen, of de paal stond in de weg of een verdediger van VC Trynwâlden. Maar als je de kansen zelf niet benut, krijg je de deksel op de neus. Uit de zeldzame kansen die VC Trynwâlden kreeg mocht Thom Stielstra de 1-1 maken na gepruts in de defensie van Zwaagwesteinde. In de 90e minuut mocht Marco van Leijen nog een vrije trap nemen op de rand van het 16 meter gebied. Zijn vrije trap was niet goed maar het zicht van de keeper van VC Trynwâlden werd belemmerd en zo rolde de bal in de goal wat de verdiende 1-2 betekende. Even later floot scheidsrechter van Eijden af voor de wedstrijd. Als Zwaagwesteinde wat beter met de kansen om was gegaan, had het zichzelf  makkelijker gemaakt.

Donderdag speelt Zwaagwesteinde een oefenwedstrijd in- en tegen FC Grootegast aanvang 20.00 uur. Op 18 november de uitwedstrijd tegen SC Twijzel op het nieuwe kunstgrasveld aanvang 14.30 uur.


Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zondag 5 november 2017 om 17:14 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen