• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.7 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Geslaagd weekend voor Judo-Kings

Afgelopen zaterdag 4 november waren de Kings actief op 3 verschillende plekken.

Judo Kings 11x Goud in Ommen
In Ommen waren meester Kris en Niels om de judoka’s te begeleiden. Het was een heerlijke judo dag in een mooie zaal met in totaal 10 judomatten. Bijna elk blok waren de matten goed gevuld met Kings judoka’s, het was maar goed dat er twee coaches waren.

De Kings hebben het uitstekend gedaan, in het opstap klassement 2 keer goud voor Friso Elzinga (Munein) en Jarno Veenstra (Kollumerzwaag) en een keer brons voor Lieke Elzinga (Munein).

Op het reguliere toernooi barste de medaille regen pas echt los. Bij de meiden wonnen we 3 keer goud met Daphne de Jong (Giekerk), Minke de Ruiter (de Westereen) en Agnes Elzinga (Munein), een zilveren plak voor Margje Bustra (Grou) en Annemarie de Bruin (de Westereen) en brons werd gewonnen door Amara Buwalda (Bolsward). Bij de mannen werd er 6 keer goud gewonnen, Wesley Smid (de Westereen), Boaz Elzinga (Munein), Riemer Jelte Buwalda (Bolsward), Jurre Steenge (Gorredijk), Quinten vd Veen (de Westereen) en Matthijs Luinstra (Kollumerzwaag). Het zilver werd gewonnen door Leco Terpstra (Rinsumageest) en Marc Veenstra (Kollumerzwaag). Brons werd gewonnen door Geale Meindertsma (de Westereen).

Resultaten voor: Kings aantal prijzen is 18

1e Daphne de Jong -57kg m 25
1e Minke de Ruiter -32kg m 2
2e Margje Busstra -36kg m 4
3e Amara Buwalda -42kg m 6
1e Agnes Elzinga +63kg m 29
2e Annemarie de Bruin -63kg m 27

3e Geale Meindertsma -42kg j 34
1e Wesley Smid -42kg j 33
1e Boaz Elzinga -34kg j 12
1e Riemer-Jel Buwalda -30kg j 9
1e Jurre Steenge -44kg j 15
1e Quinten van der Veen -46kg j 36
2e Leco Terpstra -46kg j 35
1e Matthijs Luinstra -38kg j 31
2e Marc Veenstra -38kg j 14

3e Lieke Elzinga -30kg m122

1e Friso Elzinga -24kg j102
1e Jarno Veenstra -30kg j109


Judo Kings met judoka’s naar Borger

Afgelopen zaterdag, 4 november, zijn de Judo Kings onder andere vertrokken naar Borger voor een judo toernooi met de judoka’s. Juf Elisabeth, meester Foppe en meester Geert hebben de judoka’s begeleid tijdens hun spannende wedstrijden. Het judo toernooi van Borger was verdeeld over drie verschillende blokken, met deelnemers uit Noord Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe). Helaas wist niet iedereen van de Kings het podium te bereiken, maar voor diegene die het wel wisten te halen was een mooie medaille klaar gelegd.

De judoka’s die het goud wonnen waren, Kris Postma (de Westereen), Edo vd Werf (Gorredijk), Samuel Reitsma (Hurdegaryp), Elske vd Veen (Noord-Burgum), Olaf vd Heide (Pingjum), Rutger Heeling (Feanwalden) en Matthijs en Lennart Koenhen (de Westereen). Het zilver is gewonnen door Anna Fleur Visser (Sint Annaparochi), Frederik Weening (de Westereen), Teije Kingma (Sint Jacobiparochie), Hidde vd Heide (Kollumerzwaag), Jetse Postma (de Westereen) en Mark de Bruin (de Westereen). Brons was er voor: Alexander Reitsma (Hurdegaryp), Geert vd Veen (Noord-Burgum), Svenna Rooker (Gorredijk), Edze Tijsma (Noord-Burgum en Jarno Melgers (Twijzelerheide)

Judo Kings team in Leuden kampioen
Afgelopen zaterdag 4 november is meester Salko Rokic met de judoka’s vertrokken naar Leusden om daar te judoën bij de teamkampioenschappen van Theo Meijer. De judoka’s van de Kings deden mee in de teams van Judo A-Zeven, de Friese judo selectie. In het team staan van Judo A-Zeven is een echte eer.

In de teams voor judoka’s onder de 10 jaar zaten Inaya Verharen (Gorredijjk), Ivan Terpstra (Rinsumageest), Ruben Faber (de Westereen) en Maarten Brinker (Gorredijk). Helaas wisten de judoka’s U10 niet een prijs te winnen, wel zijn ze weer een geweldige ervaring rijker. In de teams onder de 12 jaar zaten Omar Rokic (Sneek), Brian Smid (de Westereen), Thijs Boorsma (Leeuwarden) en Lupita Adema (Sneek). Lupita zat in team 2 en wisten helaas niet een prijs te winnen, team 1 werd heel knap kampioen!

In het team voor judoka’s onder de 15 jaar zaten Quinten vd Veen (de Westereen) en Sem Walinga (Dronrijp). Twee sterke jongens, maar Quinten is eerste jaars en Sem is tweede jaars -15 judoka, zij waren dus jong, het team verloor om brons.

Als laatste was Berber Ludema (Dokkum) gevraagd voor het team van het RTC (Regionaal Trainingscentrum) van de Judo Bond Nederland Noord-Oost. Om de plek in de -48kg te vertegenwoordigen. Dit deed ze goed en samen met haar team werd ze knap kampioen, een goede voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap teams.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 6 november 2017 om 19:40 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen