• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.3 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Succesvol weekend voor Judo Kings

Judo Kings succesvol in Den Haag
Afgelopen weekend, zaterdag 11 en zondag 12 november, zijn de Kings actief geweest in Den Haag om daar deel te nemen aan het adidas internationale residentie toernooi. In de enorme sporthal, met vlaggen aan het plafond van de deelnemende landen en het Haagse volkslied aan banners door de hele hal opgehangen was, werd de sfeer gezet voor een sterk judo weekend.

Op zaterdag mochten de U12 (judoka’s onder de twaalf jaar) en U15 (judoka’s onder de vijftien jaar) hun kunsten vertonen. De U15 was bijzonder sterk bezet, de poules waren soms wel gevuld met 50 deelnemers, uiteindelijk kan daar dan maar één kampioen uitkomen. Mark Klokman (Feanwalden) wist uiteindelijk als enige het U15 toernooi op zijn naam te schrijven in de klasse U34kg. Het zilver werd gewonnen door Sem Walinga (Dronrijp) in de klasse U50kg en Quinten vd Veen (de Westereen) in de klasse U42kg. Rixt Geertsma (Feanwalden) won het brons in de klasse U48kg.

Zondag moesten de judoka’s in de U18 aantreden, als je je als judoka wilt plaatsen voor Europa Cups dan dien je deel te nemen aan het rankingtraject. Het toernooi in Den Haag is hier het eerste meetmoment. Nathan Klokman (Feanwalden) kwam het verste. Hij wist de halve finale te halen, helaas ging deze partij nipt verloren, maar had dusdanig veel kracht gekost dat de partij om het brons niet meer goed gespeeld kon worden en ook verloren ging. Nathan werd 5e. Berber Ludema (Dokkum) verloor haar eerste partij in de golden score, ze won de tweede partij sterk met een vol punt, maar verloor vervolgens weer en werd uitgeschakeld voor het toernooi. Marije Westra (Buitenpost) verloor helaas gelijk twee wedstrijden.

Judo Kings beginners in Roden
Afgelopen zaterdag 11 november is de nieuwe lichting judoka’s van de Judo Kings actief geweest in Roden. Het opstap toernooi dat georganiseerd werd door de Judo Bond Nederland verzorgde voor alle judoka’s een medaille zodat iedereen met een tevreden gevoel naar huis ging.

Met in totaal 15 deelnemers wisten de Kings met 11 podium plekken huiswaarts te keren. De bovenste plek op het erepodium werd gereserveerd voor de gebroeders Kris en Jetse Postma uit de Westereen, Svenna Rooker (Gorredijk), Rutger Heeling (Feanwalden) en Mark de Bruin (de Westereen). Het zilver was voor Alwin Hoeksma (de Westereen) en het brons was er voor Thieme Wijbenga (de Westereen), Jarno Jesse Melgers (Twijzelerheide), Edze Tijsma (Noord-Burgum) en Frederik Weening (de Westereen).

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 13 november 2017 om 20:32 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen