• Datum Donderdag 19 Juli 2018
  • Temperatuur 24.2 °C
112Zwaagwesteinde . NL

25 november: Intocht Sinterklaas in De Westereen

Op  zaterdag 25 november is het weer zover. Sinterklaas komt een week eerder in Nederland aan, en hij heeft aangegeven dat hij dan graag op 25 november een bezoek aan De Westereen wil brengen met zijn Zwarte Pieten. We hopen natuurlijk dat net zoals voorgaande jaren de stoomboot afgeladen is met pakjes en dat er niets wordt vergeten. Samen met muziekvereniging  Harmonia/Juliana  en de burgemeester, of zijn vervanger,  ontvangen we de Sint met een heleboel Sinterklaasliedjes.

Daarna gaat Sinterklaas in de koets door het dorp naar het winkelcentrum. De route gaat vanaf de haven naar de Lange Reed, Ferbiningspaad, Fogelsang, Miesstrjitte, Finkstrjitte, Ljurkstrjitte.  De Sint en de Pieten willen in het winkelcentrum ook graag veel kinderen  ontmoeten en hopen dat ze hier ook kunnen genieten van muziek en liedjes. Ze blijven een poosje  in het winkelcentrum en gaan dan via de Noarder Stasjonsstrjitte naar zalencentrum Old Dutch waar het kinderfeest zal plaatsvinden.

Dit feest is voor alle kinderen van de peuterscholen en de groepen 1 tot en met 4 van de basisscholen. De zaal gaat open om 15.15 uur. De gastheer is hier Herman Douwe van der Heide. En de muzikale leiding is in handen van Lucia Tilma.

Ook de Westereender kinderen uit groep 1,2,3 en 4, die in de Westereen wonen maar buiten De Westereen naar school gaan zijn welkom op dit feest. Zij kunnen zich opgeven bij Sandra Scherjon, tel.nr. 06-46012312 of 447170 vanaf 21 november. De kinderen die in De Westereen naar school gaan krijgen informatie en toegangskaartjes via school uitgereikt.

Sinterklaas is ook op Facebook te vinden! Om niks te missen en als eerste op de hoogte te zijn van al het nieuws rondom de intocht  kijk dan snel op www.facebook.com/intocht.westereen

Vanwege de veiligheid mogen alleen kinderen met een toegangsbewijs en de via de school aangewezen begeleiders de feestzaal binnen. Dus ouders of andere familieleden zonder toegangskaartje kunnen niet in de feestzaal, maar voor hen is het restaurant  geopend waar ze rustig kunnen wachten en van een kopje koffie of thee kunnen genieten.

Net zoals voorgaande jaren wordt de intocht van Sinterklaas mogelijk gemaakt door: middenstandsvereniging “De Westereender Keaplju”, Doarpsbelang De Westereen en de vele vrijwilligers.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 13 november 2017 om 20:58 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen