• Datum Zondag 19 Augustus 2018
  • Temperatuur 21.3 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Friese wielerverenigingen trainen samen

DE WESTEREEN – Wielerverenigingen LWV De Friese Leeuw uit Leeuwarden,  WV Kapenga Drachten en WV Otto Ebbens uit De Westereen organiseerden afgelopen zaterdag een gezamenlijke training voor de categorieën nieuwelingen en junioren.  Na een korte kennismaking in Café De Hossebos is de groep onder begeleiding van trainers en begeleiders op de racefiets vertrokken voor een twee-en-een-half uur lange duurtraining.   

Tot afgelopen zaterdag is het nog niet eerder voorgekomen dat de jongens en meiden van 14 tot en met 18 jaar op initiatief van de wielerverenigingen met elkaar trainen. Een enkeling treft elkaar rondom wedstrijden, maar elkaar kennen doen ze niet. ,,Dat is jammer, want je kunt van elkaar zoveel leren”, vertelt trainer Jan Dupon van WV Otto Ebbens, ,,Dit initiatief moet er voor zorgen dat ze elkaar leren kennen, van elkaar leren en elkaar vinden. Delen is vermenigvuldigen.”

,,Het is veel uitdagender om met twintig renners te trainen dan met zijn zessen. Bovendien is het ook veel leuker, omdat je met een grote groep in twee-en-een-half uur prachtige anekdotes voorbij hoort komen”, lacht trainer Tjeerd van der Schaaf van WV Kapenga Drachten. ,,Door samen te trainen prikkel je de individuele renner met uitdaging, variatie en plezier. In de toekomst is dit initiatief mogelijk een stimulans voor de jeugdaanwas en ontwikkeling van het wedstrijdniveau”, vult trainer Sicco Matthijs van De Friesche Leeuw aan.

De eerste training, die in De Westereen startte, was de eerste in een reeks van drie. De clubs organiseren iedere maand met elkaar een training. Begin december in Leeuwarden en begin januari in Drachten.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 november 2017 om 18:42 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen