• Datum Donderdag 19 Juli 2018
  • Temperatuur 24.2 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Zw’einde verliest terecht van SC Leovardia

DE WESTEREEN- Zwaagwesteinde moest zaterdagmiddag thuis aantreden tegen SC Leovardia uit Leeuwarden. Onder leiding van scheidsrechter R. Nijenmcevic werd er rond half 3 afgetrapt. Zwaagwesteinde moest eigenlijk winnen om aansluiting te houden in de grote middenmoot.

Door Alex Ploegsma, foto’s: Erik Visser

Zwaagwesteinde begon zwak aan de wedstrijd. Veel balverlies en de tweede bal was altijd voor SC Leovardia die ook beter combineerde dan Zwaagwesteinde. Dit had in de 10e minuut al resultaat na knulig balverlies van Zwaagwesteinde mocht een speler van SC Leovardia simpel de vrijstaande Ashley Birkenholz aanspelen die knap binnen kopte, wat de 0-1 betekende. Zwaagwesteinde stelde daar bitter weinig tegenover. Een pass van 10 meter kwam al niet aan. In de 30e minuut het eerste schotje op de goal van SC Leovardia door Dennis Stienstra. Zwaagwesteinde mocht Johan Jan Kleefstra dankbaar zijn dat het bij rust nog maar 0-1 stond in plaats van een grotere achterstand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. SC Leovardia had het betere voetbal dan Zwaagwesteinde. Maar steeds stond keeper Johan Jan Kleefstra in de weg. Zo had Vic Roozendal een grote kans om de score te verhogen. In de 69e minuut een grote kans voor Wymer de Vries maar keeper Mohite Tippen redde knap. Uit de corner die volgde de volgende kans voor Wymer de Vries maar zijn schot belande op de paal. Zwaagwesteinde voetbalde ondertussen 1 op 1 achter en gaf de nodige ruimte weg voor de snelle aanvallers van SC Leovardia. Zo had Joshua Cuperus nog een grote kans maar wederom stond Johan Jan Kleefstra op de juiste plaats. In de 86e minuut kreeg SC Leovardia een terechte strafschop na een domme handsbal van Jelle v/d Wal die feilloos werd ingeschoten door Vic Roozendal. In de 90e minuut werd het ook nog 0-3 door Amin Ait Bihi. Een terechte overwinning voor SC Leovardia dat over de hele wedstrijd de beter ploeg was dan Zwaagwesteinde die beter kan maar het vanmiddag niet liet zien.

Volgende week een uitwedstrijd voor Zwaagwesteinde in en tegen Berlikum aanvang 15.00 uur.

 

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 27 november 2017 om 21:38 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen