• Datum Donderdag 19 Juli 2018
  • Temperatuur 24.8 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Ontbijten met Sinterklaas

DOKKUM – Dinsdagmorgen 28 november hebben de kinderen van groep 2 van IBS ‘t Pompeblêd een ontbijt gehad met Sinterklaas en 2 zwarte Pieten in het Sinterklaashuis in Dokkum. Er waren diverse ouders bereid gevonden om ‘s morgens om 8 uur de kinderen en onderwijzend personeel in de auto naar Dokkum te brengen.

Na een warm welkom door de 2 zwarte Pieten, ging het richting de slaapkamer van Sinterklaas, waar eerst zacht en later wat luider werd gezongen. Langzaam ontwaakte Sinterklaas uit zijn diepe slaap en hij was verrast dat er zoveel kinderen om zijn bed stonden. Nadat Sinterklaas was aangekleed, was het tijd voor een gezamenlijke en goed verzorgd ontbijt.

Na het ontbijt konden de kinderen Sinterklaas een handje geven, een mooie tekening aanbieden of vragen stellen. Naast het vele zingen werd er ook een kubus in elkaar gezet, met de Pieten nog een balspel gedaan en een polonaise gehouden. Nadat de kinderen de mijter en de staf van Sinterklaas uit de slaapkamer hadden gehaald, en luid zingend “Dag Sinterklaasje…” trok Sinterklaas zich terug en was het feest afgelopen.

Voor alle kinderen was er nog een tasje bij de uitgang, waarna het weer richting auto en De Westereen ging. Deze zeer geslaagde morgen was onder leiding van juf Marianne, juf Anke en juf Anna.

Film

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 28 november 2017 om 20:38 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen