• Datum Donderdag 19 Juli 2018
  • Temperatuur 24.2 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Lunchen met Sinterklaas

DE WESTEREEN – Woensdagmiddag 29 november 2017 hebben de kinderen van groep 1 en 3 van IBS ‘t Pompeblêd een lunch gehad met Sinterklaas en 2 Zwarte Pieten in het Sinterklaashuis in Dokkum. Er waren diverse ouders bereid gevonden om ‘s morgens om 11.30 uur de kinderen en onderwijzend personeel, in de auto naar Dokkum te brengen.

Na een warm welkom door de 2 Zwarte Pieten Pablo en Duplo, ging het richting de slaapkamer van Sinterklaas waar eerst zacht en later wat luider werd gezongen.
Langzaam ontwaakte Sinterklaas uit zijn slaap en was hij verrast dat er zoveel kinderen om zijn bed stonden. Nadat Sinterklaas was aangekleed, was het tijd voor gezamenlijke en goed verzorgde lunch. Na de lunch konden de kinderen Sinterklaas een handje geven, een mooie tekening aanbieden of vragen stellen. De kinderen van groep 3 boden Sinterklaas een boekwerkje aan met werkstukjes door hen zelf gemaakt.

Naast het vele zingen werd er ook een kubus in elkaar gezet, met de Pieten nog een balspel gedaan en een polonaise gehouden. Nadat de kinderen de mijter en de staf van Sinterklaas uit de slaapkamer hadden gehaald en luid; dag Sinterklaasje daag daag…. zongen trok Sinterklaas zich terug en was het feest afgelopen.

Voor alle kinderen was er bij de uitgang nog een doosje snoep, waarna het weer richting de auto en De Westereen ging.
Deze zeer geslaagde middag was onder de leiding van juf Geeske, Juf Tiny, juf Ygerne, juf Franciska en juf Ina.

Film

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 29 november 2017 om 19:49 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen