• Datum Donderdag 19 Juli 2018
  • Temperatuur 24.0 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Zw’einde pakt drie belangrijke punten tegen VV Rijperkerk

DE WESTEREEN – Onder winterse omstandigheden moest Zwaagwesteinde vanmiddag tegen VV Rijperkerk voetballen. Er werd uitgeweken naar het kunstgrasveld omdat het hoofdveld niet bespeelbaar was. Rond half drie floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd.

Door Alex Ploegsma, foto’s: Erik Visser

Vanmiddag voetballen twee ploegen tegenover elkaar die zich in de onderste regionen van de derde klasse B bevinden. Voor aanvang van de competitie hadden beide ploegen andere ambities dan waar ze nu staan. Zwaagwesteinde miste een drietal basisspelers door schoring en andere omstandigheden. Het begin van de wedstrijd was voor VV Rijperkerk maar echt grote kansen leverde dat niet op voor VV Rijperkerk. Uit het niets kreeg Zwaagwesteinde een grote kans via Ronaldo Jansen en Jan Eisma, maar de kans werd simpel verprutst door de beide heren. In de 25e minuut mochten de trouwe supporters van Zwaagwesteinde toch juichen na een prima steekpass van Dennis Stienstra op Jan Eisma die alleen op de keeper van VV Rijperkerk mocht afgaan en met een droog hard schot in de korte hoek de 1-0 mocht maken. Lang mocht Zwaagwesteinde niet van de voorsprong genieten want in de 27e minuut stond het al weer 1-1 na slecht verdedigen van Zwaagwesteinde mocht Mark Hendriks de 1-1 binnen schieten. Hierna had VV Rijperker weer de overhand maar echt veel gebeurde er niet meer in de eerste helft.

Tweede helft
In de tweede helft een betere Zwaagwesteinde dat niet veel weg gaf maar ook geen echte kansen creëerde. Wel veel balbezit had en opzoek ging naar de 2-1. De grootste kans was misschien wel voor Wymer de Vries, maar die schrok schijnbaar van de vele ruimte die hij had en verprutste de kans simpel. Een vrije trap van Marco Van Leijen werd met moeite gestopt door de keeper van VV Rijperkerk en werd tot een corner verwerkt. In de 90e minuut mocht Jan Eisma over links doorbreken en haalde de achterlijn waarna hij een prima pass gaf op de vrijstaande Wymer de Vries die de 2-1 maakte wat over de hele wedstrijd ook wel verdient was, al zal VV Rijperkerk daar anders over denken. In de blessure tijd bezocht Rijperkerk het nog wel maar echt gevaarlijk werden ze niet voor de goal van keeper Johan Jan Kleeftra. Na 95 minuten floot de scheidsrechter af en mocht Zwaagwesteinde eindelijk weer eens 3 punten bij schrijven na de laatste winst van 4 november.
Zaterdag 16 december de laatste wedstrijd voor de winterstop in een tegen VV Grijpskerk aanvang 14.30.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zondag 10 december 2017 om 17:17 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen