• Datum Donderdag 19 Juli 2018
  • Temperatuur 23.5 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Druk weekend voor Judo Kings

Judo Kings actief in Almere
Afgelopen zondag 10 december zijn de Judo Kings op de gladde wegen vertrokken naar Almere om daar mee te doen op het Top Judo toernooi. Er waren 50 verschillende judo clubs uit heel het land aanwezig in Almere, de sporthal is dan ook geweldig met enorme hoge tribunes en genoeg ruimte om wel 8 judomatten in te kunnen leggen. De Judo Kings haalde maar liefst 20 prijzen binnen, waarvan er 9 keer het goud werd gewonnen.

Kampioenen:
Friso Elzinga, Quinten vd Veen, Leco Terpstra, Milou Hendriks, Sem Walinga, Troy vd Veen, Boaz Elzinga, Omar Rokic en Rixt Geertsma

Zilver:
Berber Ludema, Thijs Boorsma, Wesley Smid, Matthijs Luinstra, Riemer Jelte Buwalda en Brian Smid

Brons:
Ruben Walinga, Jurre Steenge, Marc Veenstra, Annemarie de Bruin en Minke de Ruiter

Op de foto staat Quinten vd Veen (De Westereen) die een verwurging aanzet in de wedstrijd.

Judoka’s Nederlands Kampioen Teams!
Op zaterdag 9 december stonden Nathan Klokman en Berber Ludema in het team van het Regionale Trainings Centrum Noord Oost. Beide judoka’s trainen bij het RTC in Heerenveen of Groningen van de Judo Bond Nederland en waren dus aanwezig in het team in Almelo. Het team van Nathan (tot 50kg) had de eerste wedstrijd gelijk een sterke tegenstander geloot, een samenwerking van de judo clubs uit Noord Holland werd verslagen met een eindstand van 4 / 3 (4 van de zeven judoka’s van RTC Noord-Oost wonnen en zo trokken ze de partij naar zich toe. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Shogonai, alle judoka’s wisten deze wedstrijd te winnen en de eindstand werd dus het geweldige 7 / 0. In de halve finale werd het tweede team van RTC Noord Oost ook verslagen met 7 – 0 waardoor het team in de finale tegenover het sterke Kenamju in Haarlem kwam te staan. Helaas verloor Nathan zijn wedstrijd, maar het team van RTC was bijzonder sterk en wist uiteindelijk met 5 – 2 het Nederlands Kampioenschap te winnen.

Berber vertegenwoordige de klasse tot 48kg in het dames team van RTC Noord-Oost. Zij moesten de eerste wedstrijd gelijk aan de bak om Kenamju Haarlem uit te schakelen, dit lukte met gemak waardoor 5 / 0 de eindstand werd. Vervolgens kwam de samenwerking Noord-Holland aan bod, deze wedstrijd werd afgesloten met 4 / 1, waardoor de dames in de halve finale tegenover Sport Instituut de Korte kwam te staan. Deze wedstrijd werd ook afgesloten met winst, 4 / 1. Bijzonder knap, had het RTC Noord Oost twee teams in de finale, zowel de heren als de dames. In de finale van de dames kwam ons team net te kort tegen Team Brabant waardoor de dames aan het einde van de dag het zilver omgehangen kregen.

Oud Kings judoka Hessel Nicolai won met zijn team de eerste ronde van team 3 van RTC Noord Oost, vervolgens wonnen ze van Team Brabant waarna ze verloren van team 1 van RTC Noord Oost, om brons stonden ze tegenover Hercules uit Limburg deze wedstrijd ging helaas verloren.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 13 december 2017 om 19:09 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen