• Datum Donderdag 19 Juli 2018
  • Temperatuur 24.0 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Arbiter speelt hoofdrol in wedstrijd Zwaagwesteinde – Irnsum

De Westereen – Zwaagwesteinde heeft zondag zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. In een wedstrijd, waar scheidsrechter Reint Bakker een discutabele hoofdrol voor zich opeiste, verloren de Readtsjes na een 0-1 ruststand met 0-2 van Irnsum. Hoewel de wedstrijd zeker niet onsportief was eindigde de thuisclub met 9 spelers en werden tevens 4 leiders (3 van Zwaagwesteinde en 1 van de gasten) van het veld gestuurd.

Door: Berend van der Meer

In een gelijkopgaande 1e  helft deelde Zwaagwesteinde de eerste speldenprikken uit door 2 maal bij een corner gevaarlijk voor het doel van Irnsum te verschijnen. De bezoekers waren echter in de 20e minuut het dichts bij de openingstreffer toen Julius Huistra een vrije trap tegen de lat schoot. Het antwoord van Zwaagwesteinde liet niet lang op zich wachten want 3 minuten later was het Taede van der Ploeg die  eveneens het aluminium wist te raken. In de 35e minuut verbaasde scheidsrechter Bakker vriend en vijand door te fluiten voor een strafschop, er zou vastgehouden zijn bij een corner maar niemand zag hier een overtreding in. Topscoorder Julius Huistra wist wel raad met dit presentje en liet Zwaagwesteinde doelman Bindert van Beets kansloos 0-1.

In de 2e helft zette de equipe van trainer Cor Elzinga de Jirnsumers zwaar onder druk  en kreeg ook diverse kansen om de verdiende gelijkmaker te scoren. In de 50e minuut ging een kopbal van Wierd de Vries net naast de verkeerde kant van de paal en in de 57e minuut ging Jelmer de Boer vanaf rechts goed door maar zag zijn inzet net voorlangs het doel gaan. In de 61e minuut had de gelijkmaker moeten vallen toen Bauke Postma 1 tegen 1 kwam te staan met doelman Stefan van der Ley, die echter als winnaar uit het duel kwam, de reboud van Jarno Visser ging via een verdediger net naast. Scheidrechter Bakker ging echter steeds meer een stempel  op de wedstrijd te drukken en begon te strooien met gele kaarten in deze sportieve wedstrijd. De bejaarde scheidsrechter volgde te vaak het spel van een te grote afstand en miste daardoor regelmatig de 1e overtreding in een duel en floot vervolgens voor de 2e  wat dan weer irritatie gaf bij spelers en begeleiding. Alle 3 leiders van de thuisclub, na opmerkingen op de leiding en 1 van Irnsum (wegens roken) werden  door hem achter de omheining gestuurd. De scheidsrechter gaf in de slotfase nog 2 spelers van de thuisclub hun 2e gele kaart zodat deze met 9 man kwam te staan. Na eerder nog een vrije trap op de paal te hebben geschoten maakte Julius Huistra in de 90e minuut dankbaar gebruik van de ontstane ruimte en wist de 0-2 eindstand op het scorebord te zetten.

Irnsum heeft zich door deze overwinning in de top 3 genesteld en voor het nu op de 9e plaats staande Zwaagwesteinde is het wonden likken en hopen dat na de winterstop de kleine selectie heel blijft en de benodigde punten bij elkaar kunnen worden gesprokkeld wat, gezien het goede spel in een groot gedeelte van de 2e helft, wel mogelijk moet zijn. En wat scheidsrechter Bakker betreft misschien zou het verstandig zijn om er over na te denken of het zo langzamerhand niet tijd wordt de fluit toch eens aan de wilgen te hangen.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 18 december 2017 om 20:03 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen