• Datum Dinsdag 28 November 2023
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Poppentheater en voorlezen tijdens Nationale Voorleesdagen

Voorlezen aan peuters en kleuters belangrijk

Tijdens de Nationale Voorleesdagen genieten peuters en kleuters volop van het poppentheater Tijger ligt ENORM in de weg! En vanaf 24 januari worden ze in bibliotheken, kinderopvang en peuterspeelzalen voorgelezen door leesconsulenten van de Bibliotheek. De Bibliotheek stimuleert zo het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen bevordert het leesplezier en de taalontwikkeling van jonge kinderen én de band tussen ouder en kind.

Het verhaal beleven
Peuters en kleuters duiken in Het prentenboek van het Jaar Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. In het verhaal willen alle dieren langs hun vriend tijger, maar die slaapt en ligt daarbij vreselijk in de weg. Hoe lossen ze dit op? Gelukkig heeft kikker een idee: als ze goed hun best doen kunnen de dieren met een ballon over tijger heen zweven. Zal het lukken? Het verhaal is spannend, speels en gaat over slapen, vriendjes, verrassingen en jarig zijn. De komende tijd blazen bijna 2000 kinderen in Noord-Fryslân tegen ballonnen en aaien de tijger; zo beleven ze het verhaal mee. Voor kinderen die het verhaal thuis nog eens willen beleven, komt het prentenboek uit in een mini-editie inclusief app voor € 4,95. Kijk voor voorleestips, prentenboeken en nog veel meer op www.ontdekdebieb.nl.

Prachtig poppentheater
Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen maakt Inkipinki de voorstelling Tijger ligt ENORM in de weg! In dit poppentheater met muziek, maken peuters en kleuters kennis met de jarige tijger, zijn dierenvriendjes en hun goede ideeën om over de tijger heen te komen. Kinderen (en hun ouders natuurlijk) die willen weten of het lukt, zijn van harte welkom bij de gratis voorstellingen in de bibliotheken. De voorstellingen duren ongeveer een half uur en zijn zaterdag 27 januari om 14.00 uur in Franeker, zondag 28 januari om 15.00 uur in Dokkum, dinsdag 30 januari om 16.00 uur in St.-Annaparochie, donderdag 1 februari om 15.00 uur in De Westereen en zaterdag 3 februari om 14.00 uur in Nes-Ameland.

Voorlezen en gratis lenen
Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt hun fantasie en creativiteit en ze doen het later beter op school. Bovendien is het ook nog eens heel fijn voor kind én ouder. Weten welk boek bij uw kind past? Medewerkers van de Bibliotheek helpen u graag. Een bibliotheeklidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis. En peuters en kleuters die tussen 24 januari en eind maart lid worden, krijgen een leuk Tijger-poppetje cadeau (zo lang de voorraad strekt). Voor volwassenen is er al een kennismakingsabonnement van drie maanden voor € 12,50.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 januari 2018 om 20:16 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen